Ibrahimovic doet het weer, maar Milan denkt nog niet aan titel

Ibrahimovic doet het weer, maar Milan denkt nog niet aan titel

23 november 2020 – Zlatan Ibrahimovic was de absolute hoofdrolspeler van de Italiaanse topper in de Serie A zondagavond tussen Napoli en AC Milan. De Zweed kroonde zich tot matchwinner met twee doelpunten, maar viel vervolgens ook uit met een blessure. Gevreesd wordt voor een spierblessure, maar assistent-trainer Daniele Bonere kon er nog weinig over zeggen. Wel verwacht hij weinig goeds."Zlatan is niet iemand die zich vaak van het veld laat halen", zei Bonere namelijk bij afwezigheid van trainer Stefano Pioli (corona) met enig gevoel voor understatement. "Maar op dit moment hebben we weinig informatie over zijn toestand. Het lijkt op een spierblessure - de hamstring, maar we moeten enkele dagen wachten voor we er iets over kunnen zeggen." De eerste tests worden vandaag (maandag) gehouden door AC Milan.

Ook de Italiaanse ochtendkranten openden groots met Ibrahimovic, die zijn elftal aan de kop van de Serie A hield met zijn twee goals en zelf bovendien de topscorerslijst van Italië nog altijd aanvoert. Het zorgt ervoor dat AC Milan heel voorzichtig weer mag dromen van de Italiaanse titel, maar zo ver wilde Bonere zeker niet gaan. "Er zijn teams die geïnvesteerd hebben om kampioen te worden en dat is niet het geval bij ons. Wij willen elke dag beter worden en zo hoog mogelijk eindigen. Maar na acht speelrondes is het te vroeg om ons te laten meelepen in een titelstrijd", aldus Bonere. De ernst van Zlatans blessure zal ook meespelen bij de aspiraties van AC Milan.

Lees ookZlatan bezorgt koploper Milan zege, maar raakt ook geblesseerd

Gennaro complimenteert Zlatan
Ook vanuit het Napoli-kamp kwamen mooie woorden voor Zlatan Ibrahimovic. "AC Milan vertrouwt volledig op hem. Ze geven hem de bal en weten dan dat Zlatan er iets mee doet", loofde Gattuso de 39-jarige Zweed. Toch is diens leeftijd volgens Gattuso geen issue bij de Ibracadabra. "Hij lijkt momenteel wel sterker en beter dan tien, twaalf jaar geleden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021