'Koeman schuift Mingueza of Mingo door naar A-selectie'

'Koeman schuift Mingueza of Mingo door naar A-selectie'

23 november 2020 – Ronald Koeman gaat Oscar Mingueza (21) vermoedelijk overhevelen naar de A-selectie. De centrale verdediger schuift door de blessure van Gerard Piqué – en eerder al Samuel Umtiti en Ronald Araújo – op, terwijl mogelijk ook Santiago Ramos Mingo (eveneens Barça B) een optie is voor Koeman. Dat schrijft El Mundo Deportivo. Araújo liep eerder een hamstringblessure op, terwijl de al afgeschreven Umtiti veel langer uit de roulatie ligt. FC Barcelona hoopt nog altijd om Eric García over te nemen van Manchester City, maar dat lijkt ook in de winterstop een moeilijk verhaal te worden vanwege de noodlijdende financiële situatie bij de Catalanen. Komende week zou daarover intern al een beslissing worden genomen. 

Ook Frenkie de Jong heeft weleens achterin gespeeld onder Koeman, die met Alejandro Balde (17) ook een linksachter als nieuw talent aan zijn selectie gaat toevoegen op korte termijn. De linkerverdediger van Barcelona B wordt gezien als heel groot talent, SPORT kopte zelfs 'de nieuwe Ansu Fati'. Zeer vermoedelijk krijgt ook hij op korte termijn een kans in de hoofdmacht.

Blessure Piqué
Verder is het nog even afwachten wat de exacte ernst is van de kwetsuur van Piqué, die afgelopen weekend een knieblessure opliep tegen Atlético Madrid. Volgens de Spaanse krant ligt hij er minimaal drie á vier maanden uit, maar dat kan het bij een slechte diagnose ook zomaar eens langer dan een half jaar duren, zo voorspelt het dagblad. Daarmee komt het EK van komende zomer ook in gevaar voor Piqué. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021