Van Hanegem: beter voor Barça als Messi in de winter vertrekt

Van Hanegem: beter voor Barça als Messi in de winter vertrekt

23 november 2020 – Ronald Koeman heeft het momenteel niet gemakkelijk bij FC Barcelona. De oefenmeester zit vooral in La Liga in de hoek waar de klappen vallen en wordt met zijn selectie ook nog eens geteisterd door zwaar blessureleed. De Nederlander zit in een zwaar pakket, ziet ook Willem van Hanegem. Volgens De Kromme zou het beter zijn als sterspeler Lionel Messi vertrekt.'Ik hoop voor Koeman dat Messi in de winterstop naar Manchester City verkast. Want dat is een blok aan het been aan het worden in Barcelona, hoe erg het ook is om dat te moeten schrijven over een speler die zoveel mooie dingen heeft laten zien', schrijft het Feyenoord-icoon in het Algemeen Dagblad in zijn wekelijkse column over de Argentijn. Afgelopen zomer was hij ook al dicht bij een vertrek uit Catalonië. 

'Als Barcelona hem kwijt is, voldoen ze vast aan de regels van bezuinigingen in de salarishuishouding en is er misschien geld om het elftal te versterken', stelt Van Hanegem. 'Messi naar Manchester City, waar Pep Guardiola natuurlijk niet heeft mogen bijtekenen omdat het zo geweldig gaat. Die moet Messi overhalen.' Volgens hem zou dat niet erg zijn, want FC Barcelona heeft het geld veel harder nodig voor de rest van het elftal.

Lees ook: Dramatische start voor Koeman: "Het moet beter"

'Tegen Duitsland had Spanje één international van Barcelona: Sergi Roberto. En ik zou ook niet weten wie er nog meer opgeroepen zouden moeten worden, want het elftal is dolende', concludeert Van Hanegem. 'En dat vind ik jammer. Ik had het leuk gevonden als Koeman het goed had gedaan in Barcelona, maar de realiteit is dat het een vervelend verhaal begint te worden.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021