Krantenoverzicht: 'PSV blaast zichzelf op en meer gunnen'

Krantenoverzicht: 'PSV blaast zichzelf op en meer gunnen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 november 2020 – PSV verloor zondagmiddag al voor de derde keer in dit jonge seizoen punten en ziet dat de achterstand op koploper Ajax al gegroeid is naar negen punten. Tegen FC Twente toonde de ploeg weliswaar een uur lang aan goed te kunnen voetballen, maar ging het daarna nog pijnlijk mis. De ochtendkranten stellen dat het tijd wordt voor beterschap én stellen vraagtekens bij de afstemming voorin. 

Het Eindhovens Dagblad vindt dat de tijd voor PSV al begint te dringen. 'PSV zit zowel in Europees verband als in de Eredivisie al in een lastig schuitje', constateert de ochtendkrant. 'Het lijkt soms of de sterrenvloot van Roger Schmidt van het ene op het andere moment verandert in een modale profploeg. Een team waarvan het vertrouwen na één tegenslag verdwijnt in een diepe put met een stalen deksel. PSV gaf dit seizoen al drie keer punten weg in een wedstrijd waarin de ploeg op voorsprong was gekomen. De tijd begint in het huidige seizoen nu al te dringen voor dit PSV, waarbij vooraf ook wel werd verwacht dat de aanpak van Schmidt enig geduld zou vergen.'

'PSV blaast zichzelf op', was de beeldende kop van de Volkskrant over het puntverlies van PSV. 'Kwaliteit zat met alleskunner Cody Gakpo en de aalvlugge Donyell Malen voorin, en in het hart van de ploeg de stevige en zuiver passende Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré. Op de flanken razen Dumfries en Philipp Max van voor naar achter. Dumfries op wilskracht, frommelend passerend als Luis Suárez. (…) De klasse druipt er bij vlagen vanaf. De man-tegen-manduels zijn prettig stevig. PSV is voor rust superieur en moet naar 0-4 uitlopen.' Dat doet de ploeg echter niet, waarna het alsnog misgaat. 'PSV blijft toch een beetje dolende.'

'Voor PSV en Schmidt begint de tijd stilaan te dringen', vindt het Eindhovens Dagblad. 'PSV kan het maar één helft, die conclusie werd al vaker getrokken dit seizoen. Granada won na 1-0 achter met 1-2 in Eindhoven. PAOK schminkte PSV na een 0-1 achterstand met 4-1 af. Zelfs Willem II kreeg in het laatste duel voor de interlandbreak twee grote kansen om van een 2-0 achterstand bij rust nog terug te komen. Maar zij verprutsten ze.' Een eenduidige reden hiervoor is niet geven, maar volgens het AD worden er in het tweede bedrijf minder duels gewonnen, ontbreekt de afstemming voorin en ongetwijfeld is het ook en kwestie van vermoeidheid, zoals de coach zelf ook constateerde. 

Lees ook: Schmidt zag vermoeidheid na een uur: "Spelers werden moe"

De Telegraaf steekt het verhaal in op de misser, dat deels te maken heeft met het feit dat de ploeg ballen die het soms breed moet leggen, niet afgeeft. 'Als de aanvallers van PSV elkaar wat meer gunnen, was puntenverlies niet nodig geweest', duidt de ochtendkrant. Met name Eran Zahavi ging een paar keer te duidelijk voor eigen succes. 'Zahavi had op twee manieren een voorbeeld kunnen stellen aan één van de grote jonge talenten van de ploeg, maar het lukte beide niet. Hij lijkt zich erg op zichzelf te richten, wellicht ook door het uitblijven van Eredivisie-goals. Die doelpuntendroogte en het kwalitatief magere samenspel met zijn teamgenoten maakt dat hij voorlopig nog niet zo in het pulletje lijkt te vallen in de PSV-voorhoede.' Het zorgde opnieuw voor puntverlies bij PSV.

Reacties

gerelateerd