FC Emmen woest: "De VAR is gewoon kut"

22 november 2020, 23:58

Lucas Bernadou van FC Emmen kreeg in het verloren duel met AZ (1-0) een rode kaart na ingrijpen van de VAR en dat haalde de woede op de hals van zijn aanvoerder Michael de Leeuw en trainer Dick Lukkien. De twee Emmenaren steken hun ergernis over het hulpmiddel dan ook niet onder stoelen of banken.

Bernadou ging op de hak staan van Svensson en kreeg na zestig minuten de rode kaart gepresenteerd van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Er was echter wel lang voor nodig voordat die beslissing werd gemaakt. "Als het zo lang duurt dan is mijn conclusie dat het geen rood is", zei De Leeuw bij FOX Sports. "Hij heeft totaal geen intentie om Svensson te raken. En voetbal is een contactsport. Dit gebeurt zo vaak. De VAR is gewoon kut", was de FC Emmen-aanvoerder meer dan duidelijk.

Ook zijn trainer kon er niet bij. "Dit stoort mij wel. Als je hier rood voor gaat geven, kun je net zo goed stoppen met voetbal. Ik vind dit niet bij voetbal horen. Het begint op futsal te lijken", vindt Lukkien. FC Emmen zag ook nog een mogelijke goal van Miguel Araujo niet doorgaan. De bal was volgens de arbitrage de lijn niet gepasseerd. "Jammer dat we daar niet de middelen voor hebben", zegt Lukkien. "Het was tegen de verhouding in geweest, maar het had ons een punt op kunnen leveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen