Twee onterechte penalty's in Eredivisie: "Echt een misser"

22 november 2020, 23:22

Voor oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer was het duidelijk: twee strafschoppen dit weekend hadden absoluut niet gegeven mogen worden. In Dit Was Het Weekend op FOX Sports doelt Wiedemeijer daarbij op de penalty's van Feyenoord en PSV. Hij wijst bij de fouten vooral naar de VAR.

Allereerst Feyenoord. Dat kwam in de eerste helft langszij bij Fortuna Sittard, ondanks dat het met een man minder speelde na een rode kaart voor Orkun Kökcü. Bryan Linssen werd neergelegd door Martin Angha, waarna Dennis Higler de bal op de stip legde. Stan Teuben, de VAR bij het duel, greep niet in. "Het contact was veel te licht", zegt Wiedemeijer. "De penalty werd dus erg makkelijk gegeven. Maar de VAR ziet ook contact en besluit dan helaas niet in te grijpen."

Toch was er over een ander penaltymoment meer discussie: die van PSV op bezoek bij FC Twente. Na een duel tussen Jesse Bosch en Noni Madueke gebeurde er in eerste instantie niets, maar na ingrijpen van VAR Serdar Gözübüyuk ging scheidsrechter Pol van Boekel alsnog overstag. Daarbij zag hij echter het verkeerde moment. "Dat was echt een misser. Wij hadden deze penalty niet willen zien. Gözübüyük zat te veel in zijn eigen tunneltje, dan gaat het fout. Als er een ander moment getoond was, zie je dat er daarna pas contact is", vindt Wiedemeijer. Van Boekel zag in de rust al direct dat hij het mis had en bood dan ook zijn excuses aan bij FC Twente-trainer Ron Jans. Gelukkig voor Van Boekel miste Eran Zahavi het buitenkansje.

Lees ook: Van Boekel: "Mindfuck? Zo kun je het wel noemen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen