Slot eerlijk: "Over de tweede helft ben ik heel erg ontevreden"

Slot eerlijk: "Over de tweede helft ben ik heel erg ontevreden"

22 november 2020 – AZ-trainer Arne Slot was over de tweede helft van zijn ploeg niet bepaald te spreken. Hoewel de coach in het eerste bedrijf veel positieve dingen zag bij de Alkmaarders, schrok hij van het niveau na de pauze, waarin de zege nog bijna uit handen werd gegeven. "Over de tweede helft ben ik heel erg ontevreden", erkende de oefenmeester.Dat vertelde Slot op geheel eigen, rustige wijze tegenover FOX Sports. "De tweede helft was heel erg matig. Er werd niet genoeg gelopen, zonder bal. Je zult energie moeten blijven steken in je loopacties", vond Slot. "En als je te weinig beweegt, dan krijg je ook geen tempo in de wedstrijd." Al relativeerde de coach ook. "Meteen na rust krijgen we ook een megakans uit een goede aanval."

Sowieso speelde AZ in de ogen van Slot een aardige eerste helft. "Dat was prima. Daarin waren een aantal momenten waar we meer uit kunnen halen dan we deden", vond hij. "Die twee dingen staan ons heel vaak in de weg dit seizoen: niet de kansen afmaken en aan de andere kant in de problemen komen." En dat het dan vervolgens weer spannend wordt, gebeurde ook tegen FC Emmen.

"De bal lag er ook al in en bij het moment op de doellijn keek ik met angst en beven naar de grensrechter. Als hij een goal geeft, weet ik niet hoe overtuigend de beelden zijn om het terug te draaien", vond een eerlijke Slot, die overall vooral blij was met de overwinning, aangezien het resultaat dit seizoen na een spannend slot ook weleens anders was. "Het was een mindere wedstrijd, niet gelijk slecht."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021