Botman en OSC Lille profiteren van verlies PSG, remise Valencia

Botman en OSC Lille profiteren van verlies PSG, remise Valencia

22 november 2020 – Sven Botman heeft met OSC Lille optimaal geprofiteerd van het puntverlies van Paris Saint-Germain. De Nederlandse centrale verdediger had zondagavond vooral dankzij ploeggenoot Yusuf Yazici een makkelijke avond in eigen huis tegen laagvlieger Lorient: 4-0. Valencia voorkwam in de Primera Division in het laatste kwartier een nederlaag (2-2).Het was extra prettig voor Lille dat de nul ook weer eens werd gehouden, want de zo geloofde achterhoede met Botman hield de laatste drie duels niet de nul en dat betekende eveneens driemaal puntverlies (twee keer nederlaag, eenmaal nederlaag). Daardoor was PSG ietwat uitgelopen, maar omdat de topclub uit Parijs vrijdag dure punten verspeelde, was dit dé kans om terug te komen.

De grote man aan de kant van Lille was het Turkse talent Yazici (23), die dit seizoen sowieso een goede indruk maakt bij de Fransen. Met twee doelpunten en een assist op Luiz Araujo bezorgde hij Lille – bij wie Botman negentig minuten meedeed – de tweede plaats in de Ligue 1, waarbij Jonathan David voor een slotakkoord zorgde. De voorsprong van PSG is bovendien slechts twee punten.

Alavés – Valencia 2-2
Na de fraaie zege op Real Madrid leek Valencia op bezoek bij Aláves weer terug bij af, want na een kwartier stond de formatie van Javi Gracia alweer op een 2-0 achterstand. Nog altijd zonder de geblesseerde Jasper Cillessen voorkwam Valencia met invallers Manu Vallejo en Goncalo Guedes een dure nederlaag nog wel in de slotfase: door de twee goals in het laatste kwartier en de daarbij horende remise blijft de degradatiezone voorlopig uit beeld voor Los Che.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021