Debuut van den Brom: slechte start wordt Genk niet fataal

Debuut van den Brom: slechte start wordt Genk niet fataal

22 november 2020 – John van den Brom (op archiefbeeld) heeft een goed debuut achter de rug op de bank als van trainer RC Genk. De Nederlandse coach kwam zondagavond in eigen huis nog wel op achterstand tegen hekkensluiter Royal Excel Moeskroen, maar een uiterst pijnlijk verlies bleef de coach bespaard: 1-4.Zoals aangekondigd had Van den Brom niet veel veranderd aan het succesvolle 3-4-3-systeem waarmee de weg omhoog was ingezet onder zijn voorganger Jess Thorup. Dat de Nederlander weinig ervaring heeft met het systeem, deerde hem niet en had ook in de opstelling dan ook weinig verrassende namen en slechts één wijziging staan. Daarom zat Cyriel Dessers opnieuw op de bank.

De aanvaller zag vanaf de bank, naast de naar eigen zeggen 'meer zenuwachtige' coach Van den Brom dan normaal, dat de bezoekers véél beter openden. Nadat Moeskroen al de lat had geraakt en sowieso aandrong op de openingstreffer, was het via Nuno Da Costa alsnog terecht volgens de verhoudingen raak: 0-1. Problemen voor Van den Brom, maar hij kreeg precies op het goede moment de meevaller die het zo nodig had. Een individuele actie van Ito zorgde ervoor dat Van den Brom niet met een achterstand de rust inging (1-1) en in het tweede bedrijf stelde een van de titelkandidaten orde op zaken tegen de hekkensluiter.

Theo Bongonda zorgde nog voor het uur voor iets meer lucht bij Van den Brom, waarna clubtopscorer Paul Onuachu – die Dessers op de bank houdt – het duel in het slot gooide. Bongonda zorgde ook nog voor een vierde treffer voor Van den Brom, die daarmee in elk geval in de uitslag zeer content kan zijn officiële debuut. In de slotfase kwam er absolute geen monsterzege meer voor Genk, dat door de drie punten op de tweede plaats blijft staan in de Jupiler Pro League. Komend weekend wacht met Cercle Brugge een meer serieuzere test voor Van den Brom. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021