Gemankeerd Liverpool wint ruim van Leicester: 3-0

Gemankeerd Liverpool wint ruim van Leicester: 3-0

22 november 2020 – Een door blessures geteisterd Liverpool heeft in de Premier League uitstekende zaken gedaan. De landskampioen won op Anfield met 3-0 van Leicester City. Daardoor staan The Reds weer gedeeld aan kop met Tottenham, dat zaterdag won van Manchester City. Leicester zakt door de nederlaag naar de vierde plaats.De lijst aan afwezigen is al lang bij Liverpool en deze week kwam daar ook nog eens Mohamed Salah bij. De Egyptenaar is besmet met het coronavirus en dus verscheen Roberto Firmino aan de aftrap. Man in vorm Diogo Jota speelde daarom vanaf rechts. Klopp, die onder andere ook Alexander-Arnold moest missen, posteerde James Milner op de rechtsbackpositie en kon ook niet over zijn aanvoerder Jordan Henderson beschikken. Het legde Liverpool bepaald geen windeieren, want de thuisploeg domineerde vanaf de eerste minuut. Het kwam wel enigszins gelukkig op voorsprong. Vanuit een corner kopte Leicester-verdediger Jonny Evans de bal achterwaarts ongelukkig in eigen doel: 1-0.

Liverpool liet daarna niet meer los en kwam nog voor de onderbreking op 2-0. Wie anders dan Diogo Jota nam het doelpunt voor zijn rekening. De Portugees kopte een voorzet van Andrew Robertson bij de eerste paal tegendraads binnen. Jota scoorde zodoende voor de vierde keer op rij op Anfield in zijn eerste vier thuiswedstrijden en is daarmee de eerste Liverpool-speler die dat bereikt.

Leicester speelde, op wat speldenprikjes na, weinig klaar. Liverpool kwam via Firmino dichtbij, maar hij had pech in de afwerking. Even later kon de Braziliaan wel juichen, toen hij de 3-0 binnenknikte in de verre hoek. Liverpool is nu 64 thuisduels op rij ongeslagen, een record.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021