Kritiek op veld in Johan Cruijff Arena: "Glad en hobbelig"

Kritiek op veld in Johan Cruijff Arena: "Glad en hobbelig"

22 november 2020 – De grasmat in de Johan Cruijff Arena is momenteel verre van optimaal. Tijdens de interlandbreak heeft het Nederlands elftal er ook veel op gevoetbald en dat pakt niet bepaald goed uit. "Het veld was glad, zacht en hobbelig. Als spelers zijn we daar niet tevreden mee", concludeerde Zakaria Labyad.Dat zei de middenvelder tegenover het NU.nl. Eerder was er vanuit het Liverpool én Oranje-kamp al ontevredenheid over de grasmat van de Amsterdammers. Volgens Labyad had ook de blessure van Robin Pröpper te maken met het veld. "Ik zag dat hij uitgleed en door zijn knie ging. In deze maanden worden de velden nou eenmaal slechter door het weer en dan neemt de kans op blessures toe", weer de international van Marokko. 

Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag is het veld letterlijk overbelast. "De KNVB laat alle interlands van Oranje in de Arena spelen in coronatijd. Daar gaan de landenteams dan ook trainen en daar krijgt het veld echt onder te lijden. Daar ondervinden wij weer nadeel van", baalt de coach tegenover het Algemeen Dagblad.

Komende woensdag speelt Ajax alweer in het stadion, ditmaal voor de Champions League. De oefenmeester zal zelf geen actie ondernemen om de grasmat nog te verbeteren. "Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Die groundsmen doen er alles aan. Ook voor woensdag tegen Midtjylland. Ik heb ook contact met ze."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021