ErediVisie: revanche, Bronee, verVARrend en geen droom rentrElia

ErediVisie: revanche, Bronee, verVARrend en geen droom rentrElia

23 november 2020 – Het interlandvoetbal zit er eindelijk weer op en dus ging de Eredivisie afgelopen weekend weer los. Ajax ging rustig door met waar het was gebleven, ruim winnen, terwijl van de achtervolgers alleen Vitesse en PSV punten verspeelden. Maar er gebeurde meer op de velden en zoals na elke speelrondes zet FCUpdate.nl in de wekelijkse rubriek ErediVisie opvallende dingen voor je op een rijtje. Revanche in alle opzichten
ADO Den Haag heeft de afgelopen maanden de kat op het spek gebonden voor deze wedstrijd op Het Kasteel. De recente bekerwedstrijd met Luuk Koopmans' goal in blessuretijd speelde ongetwijfeld mee. Met Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk liet het twee routiniers op niet geheel fraaie wijze naar Rotterdam vertrekken; ze werden min of meer afgedankt. Bij hen was de motivatie heel erg hoog om zich te laten zien en dat gold voor alle Sparta-spelers die vorig seizoen met Alexander Rankovic hebben gewerkt ongetwijfeld ook. De rechterhand van Henk Fraser was geliefd op Het Kasteel en dat hij uitgerekend voor het duel met Sparta al zijn biezen moest pakken, speelt ongetwijfeld mee. Zijn oude collega's hebben ADO Den Haag in elk geval laten zien dat een kruimeltje soms ook brood is…

Drommel(s), Drommel(s) en nog eens Drommel(s)
Wat een weken zijn het voor Joël Drommel. De goalie van FC Twente werd in de afgelopen interlandperiode voor het eerst opgeroepen voor Oranje en dat geeft de 24-jarige Drommel vleugels. Hij is dit seizoen al uitstekend in vorm en onderstreepte dat nog maar eens met een zeer goed optreden tegen PSV. Dankzij Drommel bleef FC Twente voor de rust in leven, met onder meer een cruciale redding op een inzet van Noni Madueke. Vlak voor de onderbreking stopte hij bovendien de strafschop van Eran Zahavi. Drommel keerde drie van de laatste vijf penalty's die hij dit seizoen tegen kreeg. Met Danilo en Cerny heeft FC Twente smaakmakers voorin, maar de credits voor het huidige succes mogen ook zeker naar de man tussen de palen: Drommel(s), Drommel(s) en nog eens Drommel(s): hij is overal. 

VerVARrend
VARvelend, dit gaat too VAR, Verschrikkelijk Arbitrair Redmiddel, VARschrikkelijk: de videoscheidsrechter kwam al zo vaak langs in deze rubriek, maar blijft terugkomen. Want wat waren de mannen achter de tv-schermen dit weekend aan het doen? De krankzinnige penalty die PSV kreeg tegen FC Twente – waarbij helemaal niemand, maar dan ook niemand dacht aan een penalty. De rode kaart voor FC Emmen na de overtreding van Lucas Bernadou, waarvoor de beelden minutenlang bekeken moesten worden. Pingels die toegekend werden (of toch weer niet). Het systeem van de VAR zoals momenteel wordt gebruikt, lijkt niet langer functioneel. Welke veranderingen kunnen worden doorgevoerd om het systeem te verbeteren? Laten we dáárvoor met z'n alleen achter een scherm gaan zitten en gaan overleggen. Want de huidige spelregels zijn heel verVARrend. 

Bronee
Met vier doelpunten in zijn eerste negen Eredivisie-duels beleeft Armando Broja een prima start bij Vitesse, maar de Albanese spits die geboren is in Engeland, kon dit weekend wel door de grond zakken. Zijn misser tegen FC Groningen is misschien nu al wel de grootste van dit seizoen. Met een technisch perfecte actie omspeelde hij Sergio Padt, maar de afronding voor open doel liet vervolgens nogal te wensen over. Zichtbaar baalde hij na zijn wissel, want Broja had Vitesse naar de overwinning kunnen schieten. Zonde voor hem, want dat de spits over kwaliteit beschikt, staat vast. Niet alleen binnen de lijnen is hij sterk, ook daarbuiten kan hij in alle kalmte zijn misser relativeren. Grote klasse van het achttienjarige talent, die alleen zaterdag even door het leven ging als Bronee. 

Geen droom rentreElia
De rentree van Eljero Elia op de Nederlandse velden verloopt nog niet zoals gewenst. De buitenspeler koos bewust voor FC Utrecht, omdat hij geloofde in het project om de topclubs aan te vallen. De prestaties vallen vies tegen, trainer John van den Brom is vertrokken naar België en Elia zelf kan zelf het verschil ook nog niet maken. In de Eredivisie, waarin Elia vooralsnog invaller is, maakte hij nog geen enkele goal en gaf even zo weinig assists. De teller gele kaarten staat wel op twee – beide tijdens een invalbeurt van minder dan twee minuten en ook waren al wat incidenten rondom zijn persoon. Ook dit weekend kwam hij weer in opspraak vanwege het bezoeken van een cameraman van FOX Sports – met welke reden dat ook was. Nee, een droomrentree is het nog niet bepaald.

En dan nog even dit...

Prachtig gebaar

Mooi spandoek

Fraai eerbetoon

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021