Schmidt zag vermoeidheid na een uur: "Spelers werden moe"

Schmidt zag vermoeidheid na een uur: "Spelers werden moe"

22 november 2020 – PSV-trainer Roger Schmidt was zeer content met wat zijn elftal een uur lang op de mat bracht tegen FC Twente zondagmiddag in de Grolsch Veste. De Eindhovenaren waren oppermachtig, maar vergaten zichzelf te belonen. Totdat de vermoeidheid optrad: "We verloren power aan het einde van de wedstrijd, de spelers werden moe."Dat zei de coach tegenover FOX Sports over de remise (1-1) tegen FC Twente. "We speelden een hele goede eerste helft, waarin we het al hadden moeten beslissen", vond Schmidt. "In de eerste helft konden we de wedstrijd winnen. We controleerden de game en kregen veel kansen. Maar in de laatste fase – eindpass en schoten – ging het mis. Het was een stuk makkelijker als we de 0-2 hadden gemaakt." Tot overmaat van ramp miste PSV ook nog een pingel, die de Tukkers na een uur voetballen wel maakten.

"Het is crazy, er worden te veel handsballen gegeven", vond Schmidt over de voor FC Twente gegeven strafschop. "Maar de scheidsrechter gaf terecht een penalty. Dit is namelijk wel de huidige regel. Maar het is heel moeilijk voor spelers om te draaien zonder je handen te gebruiken." Wat Schmidt betreft wordt er weer eens goed naar de huidige regels rondom hands gekeken.

De penalty die PSV kreeg, was in de ogen van Schmidt overigens ook erg gemakkelijk. "Het was niet nodig om daarvoor een strafschop te geven", erkende Schmidt, over de ingreep die de VAR deed. Het buitenkansje was aan Eran Zahavi niet besteed en dus verspeelde PSV punten. "Maar je moet ook respect hebben voor FC Twente: zij deden het het laatste deel ook erg goed."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021