Tiental Feyenoord toont karakter met zege bij Fortuna Sittard: 1-3

22 november 2020, 16:34

Feyenoord heeft zondagmiddag een zware overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde na een rode kaart voor Orkun Kökcü ruim zeventig minuten met tien man, maar slaagde er desondanks in om een achterstand om te buigen in een 1-3 zege. Zo blijven de Rotterdammers in het spoor van koploper Ajax, dat na negen wedstrijden drie punten meer heeft. Fortuna wacht na de trainerswissel nog altijd op de eerste zege van dit seizoen. 

Sjors Ultee, de vervanger van de ontslagen Kevin Hofland, had bij Fortuna geen basisplaatsen toebedeeld aan Lazaros Rota en Jaroslaw Jach. Roel Janssen en Mats Seuntjens mochten wel beginnen van de interim-coach. Feyenoord kon in Limburg niet beschikken over basiskrachten Justin Bijlow, Uros Spajic, Tyrell Malacia en Ridgeciano Haps. Daarnaast zijn Leroy Fer en Luis Sinisterra ook nog altijd niet van de partij. Vooral de achterhoede was een flinke puzzel voor Advocaat. Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin, Marcos Senesi en Lutsharel Geertruida vormden de laatste linie van de Rotterdammers, terwijl Nick Marsman onder de lat stond. Er was echter ook positief nieuws voor de bezoekers, waar Nicolai Jørgensen terugkeerde van een blessure.

Vervolgens kwamen de tien gasten eigenlijk niet meer in de problemen en uit het niets viel de gelijkmaker van Senesi, die Feyenoord in de wedstrijd hielp. Een afvallende bal belandde voor de voeten van de centrumverdediger, die met zijn linker fantastisch de rechterbovenhoek vond. Dat doelpunt zorgde voor het nodige vertrouwen bij de ploeg van Advocaat, al bleven grote kansen uit. De ijverige Bryan Linssen zag zijn poging gekeerd worden door Yanick van Osch, maar in de slotfase van de eerste helft was hij toch belangrijk voor zijn team. Na een heel lichte overtreding van Martin Angha op de buitenspeler - die ditmaal ook op de flanken stond - legde Higler de bal op de stip. Dat buitenkansje was wel besteed aan aanvoerder Steven Berghuis, die Van Osch de verkeerde kant op stuurde en Feyenoord verrassend op voorsprong schoot.

Jorrit Smeets maakte in blessuretijd nog een domme overtreding op Berghuis en voor de tweede keer besloot Higler aan strafschop aan Feyenoord te geven. De aanvoerder bleef andermaal ijzig kalm en schoot Feyenoord met zijn tweede treffer van de middag in veilige haven. Nu staat er voor de manschappen van Advocaat opnieuw een drukke week op het programma. Donderdag speelt Feyenoord in Rusland de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou. Volgende week komt FC Utrecht op bezoek in de Kuip. Fortuna moet dan aantreden in Arnhem, waar de Limburgers bij Vitesse zullen jagen op de eerste driepunter van het seizoen: daar heeft het ontslag van Hofland in elk geval niet voor gezorgd. 

Opstellingen en beoordelingen:*

Fortuna Sittard: Yanick Van Osch 6; Martin Angha 5.5, Ben Rienstra 6, Roel Janssen 6, George Cox 6.5; Tesfaldet Tekie 6.5 (81. Djibril Dianessy -), Jorrit Smeets 5.5, Mats Seuntjens 5.5; Zian Flemming 6, Sebastian Polter 5.5, Emil Hansson 5.5 (62. Lisandro Semedo - (71. Samuel Moutoussamy -).

Feyenoord: Nick Marsman 6.5; Bart Nieuwkoop 6.5, Eric Botteghin 6, Marcos Senesi 7, Lutsharel Geertruida 6.5; Jens Toornstra 7 (90. Jordy Wehrmann -), Mark Diemers 6.5, Orkun Kökcü 3; Steven Berghuis 7.5, Nicolai Jørgensen 6.5 (74. João Teixeira -), Bryan Linssen 6.5 (86. George Johnston -).

Man of the Match: Steven Berghuis

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen