Vijfklapper Ajax tijdens probleemloze middag tegen Heracles

22 november 2020, 14:12   Bijgewerkt: 22 november 2020, 14:23

Ajax had zondagmiddag geen kind aan Heracles Almelo. Onder aanvoering van uitblinkers Lassina Traoré (1x), David Neres (1x) en Zakaria Labyad (2x) werd het maar liefst 5-0 voor de Amsterdammers. In de tweede helft zette ook Dusan Tadic (4-0) zijn naam op het scoreformulier. Ajax beleefde zo een goede generale repetitie voor het Champions League-treffen met FC Midtjylland van aankomende woensdag.

Voor Ajax was het treffen met Heracles het startsein voor een drukke periode. In negen dagen komen de Amsterdammers namelijk vier keer in actie. Daar zitten ook twee belangrijke duels in de Champions League (FC Midtjylland-thuis en Liverpool-uit) bij. Een 'makkelijk' middagje tegen Heracles zou dus geen overbodige luxe zijn voor Ajax. Daar komt nog eens bij dat de Tukkers het niet bepaald goed doen in duels op vreemde bodem dit seizoen. Drie uitwedstrijden gingen verloren en één keer werd er gelijkgespeeld (1-1 bij Sparta Rotterdam).

Een lekker begin voor Ajax dus, terwijl Heracles de klus meteen een stuk zwaarder zag worden. Het kon na de openingstreffer wel meteen beginnen met de herstelprocedure. Ajax liet de teugels namelijk vrijwel direct vieren en dat resulteerde in enkele kansjes voor de bezoekers. De goals vielen echter alsnog aan de andere kant. Na een halfuur spelen zag Neres bij een afvallende bal uit een corner zijn kans schoon om uit te halen. Hij deed dat met volle overtuiging waardoor Heracles-goalie Michael Brouwer kansloos was. Er was overigens ook slecht nieuws, aangezien Davy Klaassen geblesseerd uitviel in de eerste helft.

Een comfortabele voorsprong zónder groots voetbal, dat was een treffende samenvatting van de eerste helft van Ajax. Die voorsprong werd nog vóór de rust groter toen Labyad het meest attent was na een snel genomen corner. De aanvaller verscheen voor zijn tegenstander en schoot met een laag schot raak voor 3-0.

Ajax hoefde inmiddels al geruime tijd niet zo nodig meer, maar bleef de aanval wel zoeken. Zo was Labyad met een vrije trap dichtbij zijn tweede treffer van de middag. Enige tijd later kwam dat doelpunt er alsnog. Na een hard schot van Ryan Gravenberch benutte Labyad de rebound voor 5-0. Zo drukte ook Labyad nadrukkelijk zijn stempel op deze zorgeloze voetbalmiddag voor Ajax. Daaruit kan men concluderen dat de Ten Hag's keuze voor Traoré, Neres en Labyad een goede bleek te zijn.

Ajax neemt door de overwinning de koppositie over van Vitesse. Het heeft nu twee punten meer dan de Arnhemmers. Voor Heracles blijven de statistieken in uitwedstrijden dus matig. Het blijft daarnaast door de nederlaag steken op acht punten. Volgende week ontvangt het AZ in eigen huis, terwijl Ajax op bezoek gaat bij FC Emmen.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 6.5; Noussair Mazraoui 6.5 (46. Sean Klaiber 6), Perr Schuurs 6.5 (70. Klaas-Jan Huntelaar 6), Daley Blind 6.5 (71. Lisandro Martinez 6 ), Nicolás Tagliafico 6; Davy Klaassen 6 (23. Jurgen Ekkelenkamp 6 ), Zakaria Labyad 8, Ryan Gravenberch 6.5; David Neres 7.5, Lassina Traoré 7.5, Dusan Tadic 7 (63. Quincy Promes 6)

Heracles Almelo: Michael Brouwer 6.5; Lucas Schoofs 6 (56. Tim Breukers 6 ), Robin Pröpper 6.5 (70. Marco Rente 5.5), Mats Knoester 6, Jeff Hardeveld 5.5; Silvester van der Water 6.5, Teun Bijleveld 6, Rai Vloet 5.5; Orestis Kiomourtzoglou 5.5 (56. Ismail Azzaoui 5.5), Luca de la Torre 6, Sinan Bakis 5.5 (56. Delano Burgzorg 5.5)

Man of the match: Zakaria Labyad

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen