De Boer ziet Danilo als mogelijk betere optie voor Ajax dan Traoré

22 november 2020, 12:28

Het is de vraag wat er na dit seizoen gaat gebeuren met Danilo Pereira. De spits is vooralsnog geweldig op schot geweldig op dreef bij FC Twente en kan na dit seizoen terugkeren bij Ajax, dat hem voor een jaar verhuurd heeft. Ronald de Boer denkt dat de Braziliaan van waarde kan zijn in Amsterdam.

De 21-jarige spits scoorde acht keer dit seizoen in evenveel wedstrijden. Mogelijk ziet Ajax in hem meer potentie dan in Lassina Traoré. Voetballend is hij beter dan Traoré, vindt De Boer. "Als je het over Traoré hebt, dan vind ik dat Danilo dat veel beter beheerst. Hij heeft zachte voetjes", zei De Boer bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Het is echt een Braziliaan, een balvirtuoos. Hij kan heel kort wegdraaien en met links en rechts schieten. Hij heeft snelheid, overzicht en denkt niet alleen aan doelpunten. Hij heeft oog voor medespelers. Hij heeft de potentie om een heel goede spits te worden, ook bij Ajax. Als je ziet hoe hij beweegt, dan is het wel een Ajax-spits."

Ajax-directeur Marc Overmars liet zich onlangs ook al uit over de Braziliaan. "Het is eigenlijk heel simpel. Danilo is een talentvolle speler die we niet konden laten spelen in Ajax 1, maar hij was simpelweg ook te goed voor Jong Ajax", sprak de directeur tegen Ajax Life. "Dan zoek je een club met goede trainers, waar hij zich goed kan ontwikkelen. Bij Twente heeft hij te maken met trainers Ron Jans en Andries Ulderink. Dat is gewoon heel goed. Zijn waarde stijgt sowieso enorm, dat is hartstikke goed. Dit is goed voor alle partijen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen