Pirlo-stijl bevalt De Ligt: "Ik houd ervan, het is net als bij Ajax"

22 november 2020, 12:01

De trainerswissel bij Juventus lijkt Matthijs de Ligt goed te doen. Onder Andrea Pirlo wil de ploeg meer vooruit en staat het verdedigen meer in het teken van persoonlijke duels en druk vooruit. Die filosofie spreekt de Nederlander aan, zei hij na de 2-0 winst op Cagliari.

De Ligt maakte tegen Cagliari zijn rentree in de basis na een afwezigheid van 106 dagen en speelde sterk, zo merkte ook zijn trainer op. "Het waren zware maanden, ik heb hard gewerkt om terug te komen", zei de Nederlander tegen Sky Sport Italia. Een schouderblessure speelde hem lang parten. "Vorig seizoen heb ik vaak met pijn gespeeld, maar ik ben blij dat we kampioen werden. Nu hebben we andere plannen met het team. We spelen wat moderner voetbal met Pirlo. We spelen achterin één tegen één en laten veel ruimte achter ons. Daar houd ik van, want het is net als bij Ajax."

Voor Juventus wordt het dit seizoen zeker niet gemakkelijk om kampioen te worden, weet De Ligt. "Er zijn veel sterke teams. Milan, Internazionale, Lazio, Atalanta en Napoli. Het is een heel zware competitie, maar wij focussen ons alleen op Juventus. Wij kunnen zeker meestrijden om de titel met deze selectie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen