Golden Boy Haaland ziet Moukoko als grootste talent ter wereld

22 november 2020, 10:43

Erling Haaland heeft zaterdagavond laten zien waarom hij de Golden Boy-award voor het grootste talent van het jaar heeft gewonnen. Met liefst vier doelpunten gidste het Noorse fenomeen Borussia Dortmund naar een 2-5 zege tegen Hertha BSC. Wonderkind Youssoufa Moukoko (16) maakte vlak voor tijd zijn debuut in de Bundesliga en kon op complimenten van de Noor rekenen.

Haaland klopte zichzelf niet op zijn borst na zijn vier goals, maar gaf de complimenten aan het talent. "Ik denk dat hij het grootste talent ter wereld is", zegt Haaland tegen ESPN. "Hij is zestien jaar oud en dat is onvoorstelbaar. Hij heeft een grote loopbaan voor zich liggen", zegt Haaland, die zelf werd verkozen tot Golden Boy.  Ik ben zelf ouder dan twintig, dus ik word een oude kerel. Zo werkt het."

Moukoko heeft zodoende dus een goede indruk gemaakt op de Noor. Ook trainer Lucien Favre is positief. "Hij heeft veertien dagen met ons getraind en nu zijn debuut gemaakt. Hij moet hard blijven werken en is nog heel erg jong. We hadden namelijk ook veel andere goede aanvallers die er vandaag niet eens bij waren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen