Spoorboekje: ErediVisie, Jong Ajax, Galatasaray en Engels voetbal

23 november 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 23 november.

Specials

ErediVisie

Het was weer een veelbesproken weekend en niet alleen in positieve zin. Want met name de VAR had een extreme hoofdrol in de Eredivisie en was in speelronde negen het meestbesproken onderwerp. Verder was er een remise voor PSV, een monsterzege voor Sparta Rotterdam en een verlies voor FC Emmen, mede door de VAR. Daar waren de meningen duidelijk over. 

Wedstrijden

Jong Ajax - FC Volendam (21.00 uur)

De remise tegen TOP Oss van vrijdag betekende slecht nieuws voor FC Volendam. De formatie van Wim Jonk kende in de weken daarvoor juist een goede reeks, maar zag die dus ten einde komen. Tegen Jong Ajax willen de Volendammers de draad weer oppakken. Bij winst meldt Volendam zich weer bovenin, maar met een gelijkspel of minder haakt het echt even af in de strijd om de hoogste plekken. Jong Ajax is geen makkelijke tegenstander, zo onvervond het sterke SC Cambuur (1-2 verlies) onlangs ook al.

Galatasaray - Kayserispor (17.30 uur)

Ryan Babel (afwezig in verband met corona), Ryan Donk en Ömer Bayram staan na acht duels op zestien punten en doen daarmee nog prima bovenin mee in de Turkse top, ook dankzij de ervaren Arda Turan (33), Radamel Falcao (34), Sofiane Feghouli (30) en Younés Belhanda (30). Veel ervaring bij Galatasaray, dat mede daardoor de laatste drie duels won. Tegen nummer achttien Kayserispor zal dat normaliter nummer vier moeten worden.

Voetbal op tv

18.30 uur: Burnley - Crystal Palace, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

18.45 uur: Jong AZ - NEC, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: Jong Ajax - FC Volendam, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.00 uur: Wolverhampton Wanderers - Southampton, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen