Beugelsdijk: "Ik weet zeker dat de ADO-fans me nog waarderen"

22 november 2020, 09:31

Tom Beugelsdijk neemt het zondag op tegen de club van zijn hart. De verdediger die jarenlang bij ADO Den Haag speelde, stapte in de zomer over naar Sparta en speelt vandaag thuis tegen zijn oude liefde. Op negatieve reacties vanuit het ADO-kamp rekent hij niet.

Hij is niet bang voor negatieve opmerkingen vanuit Den Haag. "Ik ben sowieso niet snel bang. En ik weet zeker dat de fans mij nog steeds waarderen, zoals ik hen ook waardeer. Dat zal altijd zo blijven", vertelt hij aan de NOS. De wieg van de dertigjarige Beugelsdijk stond in Den Haag en vanaf 2000 maakte hij deel uit van de jeugdopleiding. Dat hij nu minder gaat met ADO, vindt hij dan ook vervelend. "Ik vind het altijd triest als een trainer wordt ontslagen. Het is zielig voor Rankovic. Nu is er een nieuwe trainer. Op de punten tegen ons na, gun ik ADO het allerbeste. En ik hoop dat ze in de eredivisie blijven. Dat is voor ADO het belangrijkste."

Beugelsdijk vindt overigens niet dat hij zijn oude club precies op het juiste moment heeft verlaten, nu het weer onrustig is in de Hofstad. "Nee hoor, ik heb veel onrustige periodes meegemaakt bij ADO. Het is een rumoerige club. Maar dat maakt het soms ook wel weer spannend. Er gebeurt altijd wat. En uiteindelijk is ADO er altijd goed uitgekomen", weet Beugelsdijk. Met Sparta hoopt hij op eerherstel voor de nederlaag tegen ADO in de beker, die tot stand kwam na de rake kopbal van doelman Luuk Koopmans. "Dat was een pijnlijk moment. Wraak nemen is een groot woord. Maar wij hebben de punten hard nodig en we kunnen heel goede zaken doen als we zondag winnen van een directe concurrent."

Sparta staat veertiende en heeft zes punten uit acht duels. ADO bezet de zestiende plaats met vier punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen