Ronaldo neemt Juventus bij de hand bij rentree De Ligt

Ronaldo neemt Juventus bij de hand bij rentree De Ligt

21 november 2020 – Juventus heeft zaterdagavond een 2-0 zege geboekt op Cagliari. Cristiano Ronaldo was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van de Oude Dame. Matthijs de Ligt maakte zijn rentree bij Juventus en liet een uitstekende indruk achter.De Ligt startte in de basis bij Juventus. De 21-jarige centrumverdediger kwam op 7 augustus voor het laatst in actie. Een aantal dagen later werd hij geopereerd aan een slepende schouderblessure. De Ligt hervatte onlangs de groepstraining en was zaterdag alweer nodig bij Juventus, daar zowel Leonardo Bonucci als Giorgio Chiellini geblesseerd zijn.

Juventus dacht tegen Cagliari snel op voorsprong te komen. Federico Bernardeschi schoot na tien minuten raak, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat aangever Álvaro Morata buitenspel stond. De 1-0 viel een paar minuten voor rust alsnog. Ronaldo kapte naar zijn rechterbeen, fopte twee tegenstanders en schoot raak in de verre hoek. De 35-jarige Portugees maakte er niet veel later ook 2-0 van. Bij een corner schoot hij bij de tweede paal raak.

Zonder zich overmatig in te spannen hield Juventus in de tweede helft de 2-0 voorsprong vast. Cagliari, met Ragnar Klavan en Razvan Marin als basisspelers, slaagde er niet in de regerend Italiaans kampioen in verlegenheid te brengen. Door de zege klimt Juventus in de Serie A naar de tweede plaats. AC Milan is met één punt voorsprong de koploper en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020