Haaland steelt de show bij debuut wonderkind Moukoko

Haaland steelt de show bij debuut wonderkind Moukoko

21 november 2020 – Erling Haaland heeft zaterdagavond laten zien waarom hij de Golden Boy-award voor het grootste talent van het jaar heeft gewonnen. Met liefst vier doelpunten gidste het Noorse fenomeen Borussia Dortmund naar een 2-5 zege tegen Hertha BSC. Wonderkind Youssoufa Moukoko (16) maakte vlak voor tijd zijn debuut in de Bundesliga.Zaterdagochtend maakte de Italiaanse krant Tuttosport bekend dat Haaland de winnaar van de Golden Boy-award was geworden. Zijn potentiële toekomstige opvolger nam tegen Hertha BSC voor het eerst plaats op de bank bij Borussia Dortmund. Moukoko, vrijdag 16 jaar geworden, maakte voor het eerst deel uit van wedstrijdselectie. In de slotfase debuteerde hij in de Bundesliga.

Hertha BSC, met Deyovaisio Zeefuik en Javairo Dilrosun op de bank, nam na een halfuur brutaal de leiding. Met een fraai afstandsschot opende Matheus Cunha de score. Het lukte de thuisploeg om de 1-0 voorsprong tot de theepauze vast te houden, maar direct na rust stelde Borussia Dortmund orde op zaken. Toen de tweede helft zeventig seconden oud was, prikte Haaland op aangeven van Emre Can raak. Vlak daarna knalde hij de 1-2 tegen de touwen.

Daar bleef het niet bij voor Haaland. Na een fout in de verdediging van Hertha BSC completeerde de Noor na een uur zijn hattrick. Nadat Raphaël Guerreiro en Cunha er 1-4 en 2-4 van maakten, sloeg Haaland voor de vierde keer toe. Ditmaal was de zeventienjarige Jude Bellingham de aangever. In de slotfase maakte toptalent Moukoko, als vervanger van Haaland, zijn debuut voor Dortmund. Hij mag zich de jongste Bundesliga-debutant ooit noemen.

Door de zege stijgt Dortmund naar de tweede plaats in de Bundesliga, met nog één punt minder dan koploper Bayern München.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020