Sevilla na invalbeurten De Jong en debutant Idrissi langs Celta

21 november 2020, 21:03

Oussama Idrissi heeft zaterdagavond zijn langverwachte debuut gemaakt voor Sevilla. Als invaller kreeg de van AZ overgekomen aanvaller speeltijd tegen Celta de Vigo. Na het inbrengen van Idrissi en Luuk de Jong trok Sevilla in de slotfase de wedstrijd naar zich toe: 4-2

Sevilla nam Idrissi begin oktober voor twaalf miljoen over van AZ. Door een blessure kwam de in Bergen op Zoom geboren aanvaller de voorbije periode nog niet in actie voor de Zuid-Spaanse club. Tegen Celta de Vigo maakte hij voor het eerst deel uit van de selectie van Sevilla. Vlak voor tijd gunde trainer Julen Lopetegui hem zijn debuut.

Op dat moment prijkte een 2-2 stand op het scorebord. Sevilla was na vijf minuten op voorsprong gekomen via Jules Koundé, die in de rebound raak schoot. Een paar minuten later volgde de gelijkmaker, gemaakt door Iago Aspas. Celta de Vigo nam na ruim een halfuur zelfs de leiding door een doelpunt van Nolito. Diep in blessuretijd van het eerste bedrijf kopte Youssef En-Nesyri de 2-2 in de touwen.

Sevilla ging in de tweede helft op jacht naar de voorsprong, die pas na het inbrengen van De Jong en Idrissi viel. Een paar minuten voor tijd zette Sergio Escudero zijn ploeg op 3-2, Munir El Haddadi bepaalde vervolgens de eindstand op 4-2.