Willem II boekt tegen VVV eindelijk weer een zege

Willem II boekt tegen VVV eindelijk weer een zege

21 november 2020 – Na twee maanden zonder overwinning is het Willem II op deze zaterdagavond eindelijk weer gelukt om drie punten te pakken. In eigen huis boekte het een zwaarbevochten 2-1 zege op VVV-Venlo. De winst had Willem II te danken aan een scherp begin: binnen twintig minuten stond 2-0 door goals van Evangelis Pavlidis en Görkem Saglam. VVV slaagde erin om via de andere Griekse topschutter Giorgos Giakoumakis snel wat terug te doen, maar kwam ondanks een overwicht niet meer tot de 2-2.Waar Pavlidis en Giakoumakis bij het Griekse nationale elftal elkaars teamgenoten zijn, stonden de twee goalgetters in Tilburg tegenover elkaar. Pavlidis vierde deze avond zijn 22e verjaardag en is daarmee ruim drie jaar jonger dan Giakoumakis van VVV. Die scoorde dit seizoen echter meer (zeven om drie) en verzamelde met zijn team ook al drie punten meer (8 om 5). Pavlidis stond al een wedstrijd of vier droog, terwijl Willem II al twee maanden geen zege meer boekte. Hoog tijd dus dat de Tricolores weer eens zegevierden.

VVV wilde daar natuurlijk een stokje voor steken, maar in plaats daarvan legden de Limburgers het Willem II van Pavlidis de eerste 25 minuten geen strobreed in de weg. Na zeven minuten was het al raak voor Pavlidis, tien minuten later maakte Saglam er 2-0 van. Pavlidis schoof de 1-0 binnen na een mooie pass van Mike Trésor en Saglam krulde schitterend raak met zijn linker. Het had nog erger kunnen worden voor VVV, maar de tweede treffer van Pavlidis werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Een vroege nekslag bleef VVV dus bespaard, waardoor het nog alle tijd had om terug te komen in de wedstrijd. Opmerkelijk was dat dat vrij eenvoudig ging: Willem II liet na de 2-0 de teugels wat vieren en VVV nam het initiatief over. Meteen kwam de nummer vijf van vorig seizoen in de problemen. Er ontstonden mogelijkheden voor VVV, telkens was Giakoumakis daar eigenlijk wel bij betrokken. Tot twee keer toe kwam hij bij een indraaiende vrije trap net niet bij de bal en kwam Willem II met de schrik vrij.

Toch was het uiteindelijk raak voor Giakoumakis, die met een knappe goal zijn status als topschutter waarmaakte. Hij plukte een hoge pass uit de lucht en slaagde er direct in om ook een schot te produceren. Dat schot verscheen hard achter doelman Jorn Brondeel:2-1. Zo beloonde VVV zichzelf voor de sterke fase die het na dertig minuten op de klok doormaakte. De 2-2 kwam er voor rust echter niet meer, maar het beloofde zo nog een spannende laatste 45 minuten te worden.

De spanning was er in de tweede helft wel, maar dat was alleen omdat het verschil op het scorebord één bleef. Voor de rest viel het qua niveau toch aardig tegen. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen en gaven allebei ook weinig weg. Daardoor speelde het duel zich vooral op het middenveld af en was het rustig voor beide doelen. Willem II was daar natuurlijk het meest tevreden mee, zij verdedigden nog altijd de 2-1 voorsprong.

In de slotfase gingen Willem II en VVV zelfs verder zonder hun Griekse spitsen, beiden werden gewisseld. Hun duel was daardoor onbeslist (1-1 in goals), maar uiteindelijk was Pavlidis die met Willem II de drie punten pakte. Want ook in de allerlaatste minuten en in de 5 minuten blessuretijd lukte het VVV niet meer om tot een schot tussen de palen te komen. Invallers Christian Kum en Joshua John hadden dat wel kunnen doen, maar Kum kopte en John schoot over. Zo zegevierde Willem II voor het eerst sinds 20 september en komt in het punten gelijk met VVV-Venlo.

Opstellingen en beoordelingen*:
Willem II: Jorn Brondeel 6, Leeroy Owusu 6.5 (81. Vincent Schippers -), Sebastian Holmén 5, Jordens Peters 5.5, Miquel Nelom 5, Pol Llonch 5.5, Mike Trésor 6.5, Görkem Saglam 7, Ché Nunnely 5 (67. John Yeboah 5), Evangelis Pavlidis 6.5 (79. Paul Gladon -), Ole Romeny 7.5. 
VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5, Tobias Pachonik 5, Roy Gelmi 5 (89. Zinédine Machach -), Arjan Swinkels 5, Steffen Schäfer 5.5 (84. Christian Kum -), Vito van Crooy 6, Danny Post 5.5, Evert Linthorst 5.5 (80. Joshua John -), Torino Hunte 5 (80. Guus Hupperts -), Giorgos Giakoumakis 6.5 (84. Sam van Dijk -), Jafar Arias 5.5.
Man of the match: Ole Romeny

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020