Effectief Tottenham koploper na zege op kansenmissend City

Effectief Tottenham koploper na zege op kansenmissend City

21 november 2020 – Tottenham Hotspur is de nieuwe koploper van de Premier League. De ploeg van José Mourinho versloeg Manchester City in een topper met 2-0. De uitslag was gezien de kansenverhouding verrassend, maar het uiterst effectieve Spurs wist de aanvalsdrang van City te beteugelen. Voor de club uit Manchester loopt de achterstand op de topploegen al flink op.Slechts vier schoten noteerden de Londenaren, de bezoekers hadden er ruim vijf keer zoveel. Een statistiek die deed denken aan het Mourinho-tijdperk bij Internationale, waar de Portugees tien jaar geleden veel succes beleefde. In 2020 is de koppositie met Tottenham zijn grootste succes. Hij heeft twee punten voorsprong op Chelsea en Leicester City, al speelt de laatstgenoemde morgen nog tegen Liverpool en hebben zij een duel minder gespeeld.

Heung-Min Son prikte al na vijf minuten binnen namens Spurs, waar Steven Bergwijn een basisplaats had. Nathan Aké ontbrak bij City wegens een blessure die hij bij het Nederlands elftal opliep. Zijn concurrent Joao Cancelo kende tegen Son een moeilijke avond. Vooral de linkerkant van City bleek wederom de zwakste schakel. En ook de aanval gaf niet thuis, want de ploeg van Pep Guardiola liet de mooiste kansen op de gelijkmaker liggen. Zeker voor rust had het al gelijk moeten staan.

Dat gebeurde niet, waarna Giovani Lo Celso als 'koude' invaller enkele minuten na het betreden van het veld het duel besliste. Zo slaagde Mourinho's masterplan weer eens en is hij met Spurs de trotse koploper van Engeland. Het kwakkelende City heeft na acht duels al acht punten achterstand.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020