Van Hanegem: Berghuis wordt 'gepleased' en krijgt teveel ballen

Van Hanegem: Berghuis wordt 'gepleased' en krijgt teveel ballen

21 november 2020 – Een opvallende uitspraak van Willem van Hanegem: De Kromme stelt dat Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis te veel ballen krijgt bij de Rotterdammers. "Iedereen wil hem pleasen", zo stelt hij een opvallend kritisch clubicoon in gesprek met RTV Rijnmond.Het valt Van Hanegem op dat Berghuis, die de voorbije periode ook minuten maakte in het Nederlands elftal, in Oranje duidelijk anders speelt dan in het shirt van Feyenoord. "Tegen Bosnië was hij te nadrukkelijk op zoek naar een goal. En dan lukt het niet."

Scoren lukt hem in het Feyenoord-shirt dit seizoen wel. Toch vindt Van Hanegem dat Berghuis enigszins overhyped wordt. "Zijn voordeel is dat hij bij Feyenoord alle ballen krijgt. Ook geen goede zaak. Iedereen wil hem pleasen. Hij is de aanvoerder, de beste speler en dus gaat de bal naar hem."

Zaniken
Geen goede zaak volgens De Kromme, die zich bovendien nogal stoorde aan Berghuis' gedrag tijdens de transferwindow. "Ook dankzij de club komt hij bij het Nederlands elftal. En ga dan niet zeggen dat je weg kan gaan, zolang de transferperiode nog open is. Zeg dan: ik wil weg, maar er komt niemand. Dán ben je eerlijk, ga niet lopen zaniken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020