Koeman woest om aanvangstijden: "Help je spelers echt niet mee"

21 november 2020, 16:12   Bijgewerkt: 21 november 2020, 16:24

Ronald Koeman is niet te spreken over de aanvangstijden van de wedstrijden van FC Barcelona. Dat gaf hij aan op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen Atlético Madrid. Dat duel wordt vanavond om 21:00 uur gespeeld, wat volgens de trainer geen geschikte tijd is.

"Ik snap dat iedereen Atlético - Barcelona wil zien", begon Koeman zijn tirade. "Het is een heel grote wedstrijd die wereldwijd goed bekeken wordt. Maar ik begrijp niet dat wij alle uitwedstrijden om negen uur hebben gespeeld. Daardoor ben je ook weer laat thuis op zaterdagavond, terwijl we op dinsdag weer om 21:00 uur in Kiev moeten spelen. Ik begrijp dat gewoon niet."

FC Barcelona speelde tot dusver in zowel La Liga als de Champions League inderdaad erg vaak om 21:00 uur. Slechts twee wedstrijden dit seizoen hadden een vroeger aanvangstijdstip: Real Madrid-thuis (16:00 uur) en Real Betis-thuis (16:15 uur). "Daar help je spelers die om de drie dagen aan de bak moeten dus echt niet mee", ging Koeman verder. "Er moet veel meer gedacht worden aan de grote teams die om de drie dagen moeten spelen. Wat dat betreft gaan we de fout in."

Barcelona treft vanavond met Atlético Madrid de nummer vier van La Liga. Barça zelf staat op een teleurstellende negende plek. De aftrap is - wederom - om 21:00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen