Eigen doelpunt Newcastle leidt zakelijke zege Chelsea in

21 november 2020, 15:34

Chelsea heeft de uitwedstrijd bij Newcastle United met 0-2 gewonnen. Newcastle wist weinig weerstand te bieden, maar toch hadden the Blues moeite om de wedstrijd in het slot te gooien. Een eigen doelpunt van Federico Fernández en een treffer van Tammy Abraham hielpen de topclub aan de zege, waarmee het voor even koploper van de Premier League is.

Na tien minuten was het Fernández die de bal in St. James' Park achter zijn eigen doelman werkte. Daarbij leek hij geduwd te worden door Ben Chilwell, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Een gelijkmaker van de thuisploeg leek er niet in te zitten; in de hele wedstrijd schoot Newcastle slechts één keer op doel. Het duurde even voor Chelsea de wedstrijd op slot kon gooien, maar in de 65e lukte het Abraham. Na een counter, ingeleid door een geweldige solo van Timo Werner, schoot hij de bal via de paal achter doelman Karl Darlow.

Hakim Ziyech stond bij Chelsea net als de laatste wedstrijden weer in de basis. De oud-Ajacied maakte een goede indruk met een aantal voor hem kenmerkende steekpasses. Zo gaf hij al vroeg in de wedstrijd een fraaie voorzet op Tammy Abraham, waarna de spits op de doelman stuitte. In de 86e minuut zat de wedstrijd er voor Ziyech op en werd hij vervangen door Olivier Giroud.

Chelsea staat voor eventjes bovenaan in de Premier League. Concurrent Tottenham Hotspur komt later vandaag in actie in de topper tegen Manchester City. Nummers twee en vier Leicester City en Liverpool spelen morgenavond tegen elkaar.