Paal terug na corona: "Zelfde gevoel als wanneer seizoen begint"

Paal terug na corona: "Zelfde gevoel als wanneer seizoen begint"

21 november 2020 – Kenneth Paal stond bij PEC Zwolle bijna een maand langs de kant door besmetting met het coronavirus. Inmiddels is hij naar eigen zeggen 'weer volledig opgeladen'. De linksback viel halverwege de laatste wedstrijd voor de interlandbreak tegen Fortuna Sittard in en is voor het duel tegen FC Utrecht van vanavond klaar voor een basisplaats. Uitgerekend in aanloop naar het treffen met zijn oude club PSV, begon de ziekte bij Paal op te spelen. "Mijn gevoel zei meteen: 'Dit moet wel corona zijn'", vertelde de 22-jarige verdediger aan De Stentor. "Zo had ik niet alleen flinke hoofdpijn en keelpijn, maar was ik ook verkouden. En dat terwijl ik een dag eerder, toen ik nog gewoon had getraind, nergens last van had." Op aanraden van de clubarts liet Paal zich direct testen. "Diezelfde dag kreeg ik al de uitslag: positief. Wat ik als eerste dacht? Oh, ik hoop niet dat ik mijn ploeggenoten heb besmet. Dan zou ik me heel schuldig hebben gevoeld, maar dat was gelukkig niet het geval."

Gelukkig viel de ernst van zijn ziekte mee voor Paal. "Ik heb eigenlijk maar drie dagen echt last gehad. Daarna ging het steeds beter." Het zwaarste was om zijn ploeggenoten via de tv te moeten volgen. "Je wil zo graag helpen. Helemaal op de momenten wanneer het wat minder gaat, zoals tegen FC Twente (5-1 nederlaag, red.), maar dat kan gewoon niet. Dat is frustrerend hoor."

Nadat hij ruim een week na zijn positieve test weer coronavrij was, begon het herstellen. In eerste instantie bij de belofteploeg van PEC Zwolle. "Al had ik met de C1 moeten trainen, ik was al blij dat ik weer kon voetballen." Tegen Fortuna Sittard, in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode, maakte Paal zijn rentree. Hij viel bij rust in. "Misschien gek gezegd, maar eigenlijk had ik na afloop van dat duel pas het gevoel dat ik corona verslagen had." 

Paal is blij dat hij er na zijn afwezigheid nu weer staat en volledig fit is. "Dat is dan wel weer een voordeel als je er een paar weken uit bent geweest. Je kunt weer even bijtanken." Daarbij is hij erg gretig. "Ik zei al tegen iemand: het lijkt wel alsof het seizoen begint. Dan heb je dit gevoel ook." Vanavond speelt het PEC Zwolle van Paal om 21.00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020