Van den Brom reageert op kritiek: "Gezeik uit Nederland"

Van den Brom reageert op kritiek: "Gezeik uit Nederland"

21 november 2020 – Het plotselinge vertrek van FC Utrecht-trainer John van den Brom naar RC Genk werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Onder meer Veronica Inside-analisten Wim Kieft en Johan Derksen en columnist Nico Dijkshoorn waren kritisch op de trainer. In gesprek met Belgische krant Het Nieuwsblad heeft Van den Brom gereageerd op de uitlatingen.



"Ik lig daar niet wakker van. Ik ben 54, ben gezond en heb twee mooie kinderen en een mooie vrouw", relativeerde de trainer. "Ik ga me echt niet druk maken om wat Wim Kieft, Johan Derksen of Nico Dijkshoorn vertelt. Zij schrijven wat ze willen, ik kan er niks mee. De echte voetbalkenners - niet die mensen - beseffen dat Genk een heel mooie club is en zijn trots dat er hier een Nederlander aan het roer staat. Laten we daarover praten, én over voetbal. Dat is veel leuker dan al dat gezeik uit Nederland."

Het vertrek van Van den Brom kwam voor iedereen als een verrassing, zo ook voor de spelersgroep van FC Utrecht. Hij kreeg de kans om de overstap naar Genk te maken, omdat trainer Jess Thorup die club verruilde voor FC Kopenhagen. Daarmee keert de trainer terug in België, nadat hij eerder Anderlecht onder zijn hoede had. Morgenavond (zondag) om 20:45 uur debuteert Van den Brom als coach van Genk tegen hekkensluiter Excelsior Moeskroen.

Lees ook: Van den Brom gaat debuteren: "Voel me direct thuis hier"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020