Linssen heeft doelpunt nodig: "Dan hoor je niemand meer"

Linssen heeft doelpunt nodig: "Dan hoor je niemand meer"

21 november 2020 – Bryan Linssen is nog altijd op zoek naar zijn goede vorm bij Feyenoord. De linksbuiten, die dit seizoen noodgedwongen veelal als spits moest fungeren, scoorde vooralsnog slechts één keer voor de Rotterdammers. De Limburger zelf denkt dat een doelpunt tegen Fortuna Sittard aanstaande zondag een wereld van verschil kan maken."Natuurlijk vreet het wel aan je", begon Linssen in Feyenoord TV over zijn doelpuntendroogte. "Het zou ook niet goed zijn als dat niet zo was. Daarom ben je topsporter en wil je bij een topploeg als Feyenoord voetballen. Dat hoort erbij." Linssen herkent de huidige situatie van eerdere momenten uit zijn carrière. "Ik weet nu wel hoe het gaat in de voetballerij en heb wel vaker een aantal wedstrijden achter elkaar niet gescoord."

Hij herinnert zich in het bijzonder een uitspraak van Marco van Basten, die vorig seizoen kritisch was op Linssen - toen nog Vitessenaar - na een periode zonder goals. "Hij zei: 'Bryan heeft nu al drie keer zo'n kans gemist, dat moet 'ie niet te vaak doen, want dat gaat ten koste van zijn goede naam.' De week erna scoorde ik en dan hoor je niemand meer. Dat is ook hoe het in de voetballerij gaat. Als ik zondag scoor en ik scoor misschien de donderdag erop weer, dan ziet de wereld er in één keer heel anders uit. Dan heb je zelf ook weer het gevoel dat je op een roze wolk zit. Het kan alle kanten op soms."

Morgen (zondag) krijgt Linssen een nieuwe kans om doelpunten te maken. Dan gaat hij met Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter Fortuna Sittard. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021