AD: Tagliafico gaat verbeterd contract tekenen bij Ajax

AD: Tagliafico gaat verbeterd contract tekenen bij Ajax

21 november 2020 – Nicolás Tagliafico zal zijn contract bij Ajax spoedig verlengen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. Volgens de krant tekent de Argentijn daarmee voor 'meer financiële zekerheid en enige inschikkelijkheid als zich alsnog een toptransfer aandient'. Voor hem waren dit belangrijke factoren in zijn beslissing.Tagliafico tekent waarschijnlijk een contract tot 2023, waar zijn huidige verbindtenis doorloopt tot de zomer van 2022. "Je voelt je nooit alleen en je weet hier wat er van je verwacht wordt", vertelde de linksback aan het AD. "Dat is een veilige omgeving, net als een familie."

Die uitspraken van Tagliafico zouden voor een groot deel te danken zijn aan spelersbegeleider Herman Pinkster. Hij wordt gezien als 'de stille kracht die nieuwe talenten naar een zachte landing begeleidt'. In het bijzonder ontfermt hij zich over de Spaanstalige aanwinsten - zoals Tagliafico - en zorgt hij dat zij zich thuis kunnen voelen bij Ajax. 

Sinds januari 2018 staat Tagliafico onder contract in Amsterdam. Sindsdien meldden zich geregeld grote clubs voor de linksback. Onder meer FC Barcelona en Atlético Madrid toonden al eens interesse. Afgelopen zomer leek het er sterk op dat Tagliafico de stap ging maken, maar toch staat hij nog altijd onder contract in Amsterdam. Technisch directeur Marc Overmars noemde het aanblijven van hem en Andre Onana 'de grootste winst van de transferzomer'. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020