Klopp beschermt Salah: "Bruiloft broer belangrijk"

20 november 2020, 19:59   Bijgewerkt: 20 november 2020, 21:08

Mohamed Salah was deze week de gebeten hond in Engeland. De 28-jarige aanvaller keerde besmet met het coronavirus terug bij Liverpool, nadat hij dansend was gespot op de bruiloft van zijn broer. Daar hield hij zich niet aan de maatregelen, waardoor Jürgen Klopp geen beroep kan doen op zijn sterspeler. Boos is de Duitser echter niet op Salah.

De twee spraken elkaar telefonisch over het voorval, waar Klopp niet te veel over los wil laten. "Ik ga niet de dingen die ik met mijn spelers bespreek openbaar maken. Zelf was ik deze zomer nog in Duitsland, waar een vriend zijn verjaardag vierde. Hij had het feest speciaal voor mij verplaatst. Er zouden vijftig mensen komen en ik ging er naartoe, maar besloot voor de deur niet naar binnen te gaan", zegt hij in gesprek met de BBC.

Klopp weet dat het er in andere landen anders aan toe gaat. "In sommige culturen is de sociale druk hoger. De bruiloft van je broer is een speciaal moment. Dat is erg belangrijk. Mijn spelers zijn ongelofelijk gedisciplineerd, dat is wat ik erover kan zeggen. Soms loopt het allemaal iets anders."

Door de besmetting van Salah stroomde de ziekenboeg van Liverpool weer een beetje voller. De koploper van Engeland kampt met de nodige personele problemen. Klopp moet het namelijk sowieso stellen zonder verdedigers Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold en Joe Gomez. Ook Fabinho en Jordan Henderson zijn vermoedelijk niet fit genoeg om met Liverpool de strijd aan te gaan met Leicester City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen