Willem II experimenteert met stadiongeluiden: "Mooi initiatief"

20 november 2020, 19:25

In het Koning Willem II-stadion zullen dit weekend vertrouwde supporterskreten klinken. Er zitten echter geen Tilburgse supporters op de tribune, maar tegen VVV-Venlo wordt zaterdagavond geëxperimenteerd met stadiongeluiden. Daarmee probeert Willem II een oplossing te verzinnen voor de lege stadions waarin al wekenlang moet worden gespeeld.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Willem II heeft toestemming gevraagd aan de KNVB, uitzender FOX Sports en tegenstander VVV. ,,We hadden voor een documentaire het geluid opgenomen tijdens een van onze thuiswedstrijden vorig seizoen", vertelt Willem II-woordvoerder Wouter Janssen. ,,Die professionele geluidsbanden komen nu goed van pas. We hebben het al getest en op het veld komt het heel waarheidsgetrouw over, ook al staan de boxen dan niet op het veld gericht."

Willem II-aanvoerder Jordens Peters is blij met de ontwikkeling. ,,Het is een mooi initiatief van onze fanatieke achterban om ons op alternatieve wijze het steuntje in de rug te geven dat we van ze gewend zijn maar nu moeten missen. We weten dat we door duizenden supporters vanuit huis gesteund worden, maar nu kunnen we ze ook indirect horen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen