Gravenberch lette bij Oranje op Frenkie: "Mooi om te zien"

20 november 2020, 17:20   Bijgewerkt: 20 november 2020, 17:32

Ryan Gravenberch kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste week als speler van het Nederlands elftal. Hoewel de achttienjarige Ajacied niet in actie kwam, kon hij veel opsteken van zijn nieuwe ploeggenoten. Gravenberch werd tot zijn verrassing bij de selectie gehaald door Frank de Boer, nadat Tonny Vilhena positief testte op het coronavirus.

"Ik heb echt een leuke week gehad", vertelt de geamuseerde Gravenberch op Ajax.nl. "Ik kwam terecht in een hele hechte groep. Je ziet dat iedereen goed met elkaar is en daarom kon ik er ook met iedereen wel een beetje optrekken. Bij het eten zijn geen vaste zitplekken, dus je zit ook steeds naast verschillende mensen." Hij lette vooral veel op Frenkie de Jong. "Ik houd van spelers die risico in hun spel leggen en dat doet hij. Hij neemt initiatief, blijft rustig aan de bal en heeft veel zelfvertrouwen. Dat vind ik mooi om te zien."

De talentvolle middenvelder praat veel met zijn betrokken vader en moeder over zijn ontwikkeling. "Mijn ouders zeggen vaak dat ik een slome gozer ben", grinnikt Gravenberch. "Dat het even duurt voor ik opsta, maar dat het dan ook echt goed op gang komt. In het veld moet je altijd alert zijn. Heel soms heb ik nog wel eens een klein slaapkop-momentje, maar dat gaat steeds beter."

Dit weekend neemt hij het met Ajax op tegen Heracles Almelo. Tegen de middenmoter hoopt hij de goede lijn voort te zetten. "We praten veel meer met elkaar. In het veld is de communicatie verbeterd, en daardoor gaan allerlei andere dingen ook beter. Bijvoorbeeld in het druk zetten." Hij verwacht een goed resultaat in eigen huis. "Wij zullen meer balbezit hebben. We moeten er dus voor zorgen dat die bal snel rondgaat en naar de goal op zoek gaan. Dan gaat het goedkomen, ik heb er vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen