Leeuwinnen in herhaling WK-finale zonder topscorer Miedema

20 november 2020, 15:40   Bijgewerkt: 20 november 2020, 15:50

De Oranje Leeuwinnen moeten het de komende twee interlands stellen zonder sterspeelster en topscorer Vivianne Miedema. De spits van Arsenal heeft te veel last van een heupblessure en mist daardoor onder meer het pikante treffen met de Verenigde Staten, een herhaling van de WK finale in 2019.

Het Nederlands vrouwenelftal stond vorig jaar zomer eveneens tegen Team USA, dat in de finale uiteindelijk met 2-0 te sterk was. In Breda oefenen de WK-finalisten van toen volgende week vrijdag tegen elkaar. Maandag staat het laatste duel in de EK-kwalificatie op het programma. Tegen Kosovo, waar Miedema ook niet van de partij is, staat niets meer op het spel. Oranje is namelijk al geplaatst.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Ajacied Victoria Pelov opgeroepen als vervangster voor Miedema, die in 91 interlands al zeventig keer trefzeker was en daarmee all-time topscorer is. Tijdens het tweeluik moet Wiegman ook Anouk Dekker en keeper Loes Geurts missen. Dekker kampt met bovenbeenklachten, terwijl Geurts nog te veel last heeft van een hersenschudding.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen