Koeman verdedigt geïrriteerde Messi: "Het was respectloos"

20 november 2020, 14:47

Ronald Koeman heeft het in aanloop naar de topper tegen Atlético Madrid opgenomen voor Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller reageerde geïrriteerd toen hij woensdag op het vliegveld El Prat door de aanwezige media geconfronteerd werd met uitspraken van Eric Olhats, de oude zaakwaarnemer van Antoine Griezmann.

Olhats stelde onlangs in een interview met France Football dat Messi een schrikbewind voert bij FC Barcelona. "Hij is zowel keizer als koning en zag de komst van Griezmann niet zitten. Je bent mét of tégen hem. Hij is zo slecht buiten het veld als hij op het veld is", zei hij onder meer. Toen Messi woensdag na terugkomst uit Argentinië gevraagd werd naar de uitlatingen van Olhats, beet hij van zich af. "Ik ben het zat om altijd het probleem van alles binnen de club te zijn", reageerde hij.

Koeman heeft begrip voor de reactie van Messi. "Mensen als hij moeten veel meer worden gerespecteerd. Het is respectloos om zulke vragen te stellen na zo'n lange reis. Jullie (de media, red.) zijn er misschien op uit om controverse te creëren, maar ik heb nog geen enkel probleem tussen de twee gezien. Er zijn genoeg beelden te zijn waarop ze goed samenwerken. Wat hij (Olhats, red.) heeft gezegd is onzin en hij werkt al drie jaar niet meer samen met Griezmann."

Ook de tweede en derde vraag tijdens het persmoment gingen over Messi. "Ik ga hier geen antwoord op geven", maakte Koeman duidelijk dat hij de vragen over zijn sterspeler zat was. Later ging hij toch in op een vraag over de toekomst van Messi. "Messi heeft nog een contract voor een jaar. Naar mijn mening moet hij hier blijven, maar ik ben niet diegene die overtuigd moet worden. Niemand weet wat er in de toekomst gebeurt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen