Schmidt stelt vast dat corona PSV niet meer teistert

20 november 2020, 14:41

Het waren onrustige weken bij PSV en dat had alles te maken met de vele coronabesmettingen bij de eerste selectie. Trainer Roger Schmidt heeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente geconcludeerd dat de plaaggeest inmiddels is vertrokken bij PSV. De ploeg is fit, aldus de trainer.

"We hebben op dit moment geen uitval meer vanwege corona, maar vanmorgen zijn er weer testen geweest. We hopen het ergste gehad te hebben en ik denk ook dat er weinig spelers meer zijn die het virus niet gehad hebben", zegt de Duitser tegen het Eindhovens Dagblad. Het is echter nog wel de vraag of Ibrahim Sangaré van de partij is. "Zijn reis vanuit Madagaskar duurt iets langer dan verwacht", zegt Schmidt, die wel verwacht dat hij mee kan doen. "Een aantal spelers is nog wat vermoeid, maar iedereen is blij om terug te zijn en lijkt fit."

Omdat de spelers met corona inmiddels helemaal zijn hersteld, zijn alleen Érick Gutiérrez, Armando Obispo, Maxi Romero en Marco van Ginkel afwezig bij PSV. Dat viertal kampt met langdurige blessures. Schmidt is benieuwd wat zijn team kan laten zien tegen Twente, dat uitstekend is begonnen aan het seizoen. "Het is een goede ploeg", vindt Schmidt. "Het is niet verrassend dat ze al veel punten hebben gepakt. Ze hebben individuele kwaliteiten voorin en spelen attractief. Het is een jong en geëngageerd team, dat vroeg ballen wil veroveren en een actieve speelwijze hanteert. Ik denk dat het een goede wedstrijd kan worden."

PSV staat derde met negentien punten, terwijl Twente de nummer vijf is. Het verschil tussen de teams bedraagt twee punten in Eindhovens voordeel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen