Corona-uitbraak bij Uruguay stijgt naar ongekende hoogte

19 november 2020, 23:47

De corona-uitbraak in de selectie van Uruguay neemt ongekende proporties aan. De spelersgroep van het Zuid-Amerikaanse voetballand zou zich tijdens de afgelopen interlandbreak niet goed aan de coronaregels hebben gehouden, waardoor het virus zich razendsnel heeft kunnen verspreiden. Donderdagavond kwam met Brian Rodríguez (Los Angeles FC) de vijftiende (!) besmetting naar buiten in de afgelopen week.

Een werkelijk ongekend hoog aantal en voor de clubcoaches verschrikkelijk, vooral omdat er beelden opdoken van de selectie van Uruguay, waarvan de spelers besloten om zich niet te houden aan de coronavoorschriften. Onder anderen Luis Suárez, Lucas Torreira, Darwin Núñez, Alexis Rolin en Diego Rossi hebben al een positieve coronatest afgelegd en moeten in quarantaine. 

Dat geldt nog niet voor bijvoorbeeld aanvaller Edinson Cavani – die overigens tegen een rode kaart opliep in de afgelopen interlandbreak –, maar de aanvaller ontbrak tot dusver nog wel op de training van Manchester United. Het kan zijn dat hij nog in afwachting is van een (her)test en later nog aan de lange lijst van coronabesmettingen kan worden toegevoegd bij Uruguay.

Lees ook: Suárez is besmet met corona en mist kraker tegen FC Barcelona

Ondanks de corona-uitbraak won de ploeg van Oscar Tabárez eerst nog wel van Colombia (0-3), waarna een nederlaag tegen Brazilië (0-2) volgde. Voor zo ver bekend zijn er bij de tegenstanders van Uruguay nog geen gerelateerde besmettingsgevallen geconstateerd. Het is nog onbekend of de FIFA eventuele staffen kan opleggen, vanwege het niet volgen van de coronaregels. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen