Chelsea: Havertz terug, drie twijfelgevallen en Pulisic ontbreekt

19 november 2020, 22:24

Chelsea heeft Kai Havertz weer terug in de selectie komend weekend. De Duitser moest in zelfisolatie vanwege een positieve coronatest, maar heeft de training weer hervat en is komend weekend inzetbaar tegen Newcastle United. Christian Pulisic is nog niet van de partij, maar is wel op de weg terug. Ook achter de naam van Thiago Silva, Ben Chilwell en Mason Mount staat een vraagteken.

Dat heeft Frank Lampard laten weten tijdens de persconferentie. "Havertz is terug. Zijn isolement zit erop en heeft negatief getest, maar moet na twee weken wel weer flink conditie opdoen", lichtte Lampard toe. "Pulisic is er nog niet bij tegen Newcastle, maar hij heeft zijn trainingsintensiteit wel weer opgevoerd. Silva is net geland, maar zal vanwege de reis ook tegen Newcastle United ontbreken, verwacht ik."

Voor de Engelse back Chilwell heeft de voormalig middenvelder beter nieuws. "Hij bleef tegen IJsland op de bank en is goed verzorgd bij de nationale ploeg van Engeland. Ik verwacht hem er gewoon bij te hebben." Mason Mount ook, ondanks dat hij alle duels in actie kwam bij Engeland. "Ik hoop dat hij er fris doorheen komt, want hij is momenteel in uitstekende vorm." Ook wachten enkele teruggekomen internationals nog op de coronatestresultaten.

Het voordeel is voor Lampard dat hij Mount wel eerder kan wisselen, want per heden mag er weer vijf keer gewisseld worden in de Premier League. Lampard is blij met dat besluit: "Mijn grootste zorg is het welzijn van spelers, vooral voor degenen die ook voor hun land hebben gespeeld. Het is elke drie of vier dagen spelen, week in, week uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen