Kritiek op Klaassen en Blind: "Hij stapt in als een pupil"

19 november 2020, 21:25

Ajax-spelers Daley Blind en Davy Klaassen speelden een zeer ongelukkige interland tegen Polen. Dat vindt voormalig international Wim Kieft althans. Vooral eerstgenoemde maakte een zwakke indruk bij het Nederlands elftal, bijvoorbeeld bij de treffer van Polen. "Hij stapt in als een pupil", stelt Kieft.

Dat vertelt hij tegenover Veronica Inside. Volgens de analist was het optreden van Blind bij het tegendoelpunt heel erg slecht. "Wat doet hij daar nou?", vraagt Kieft zich hardop af. "Je kunt Blind niet zo laten spelen, met twee aanvallende backs. Hij kan niet verdedigen. Maar Frank de Boer was ook geen goede verdediger en Ronald Koeman ook niet optimaal. Zij hadden net als Blind voetballende kwaliteiten, maar Blind is nu dertig jaar, hé? Dwing die jongen gewoon naar de zijkant. Door Blind wordt De Vrij ook kwetsbaarder en de backs ook."

Lees ookOranje op rapport: onvoldoende voor de backs

Ook Klaassen kwam niet weg met een voldoende. "Hij was ook niet goed, hoor. Vooral in de eerste helft was hij zelfs dramatisch slecht", vond Kieft, die daarbij ook doelde op het tegendoelpunt. "Hij mag zich in het duel daar niet zo laten wegzetten. Hij moet de bewaker van het huis zijn." Ook had de middenvelder veel balverlies, vond Kieft. "Hij leverde op een gegeven moment echt elke bal in."

AZ-aanvaller Calvin Stengs liet wel een goede indruk achter. "Je zag flarden van wat hij in huis heeft, maar dat moet allemaal veel meer en veel constanter. Maar hij bevestigde wel dat hij echt wat heeft", aldus Kieft, die ook mooie woorden had voor Memphis Depay. "Hij creëert ontzettend veel. Samen met Georginio Wijnaldum is dat echt top."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen