Weer blessure bij interlands: Sergio Ramos tijdje out

Weer blessure bij interlands: Sergio Ramos tijdje out

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 november 2020 – Real Madrid moet het de komende tijd stellen zonder Sergio Ramos. De centrale verdediger liep tijdens de monsterzege op Duitsland een (lichte) hamstringblessure op en is de komende tijd niet inzetbaar voor De Koninklijke. De verwachting is dat hij in elk geval tegen Villarreal, Internazionale en Alavés ontbreekt. Het is een van de vele blessuregevallen die de laatste weken aan de hand kwamen.

Real Madrid heeft de blessure van Ramos via de officiële kanalen bevestigd. Dat is slecht nieuws, want in de Champions League staat de ploeg van Zinedine Zidane er verre van rooskleurig voor. Na drie duels staat de teller op 'slechts' vier punten, waarmee het weliswaar nog uitzicht heeft op de knock-outfase, maar een zekerheid is dat allerminst. Een zege op Internazionale is derhalve gewenst en tijdens het vorige duel was Ramos belangrijk én trefzeker.

Lees ook: Zorgen over fitheid: "Tot januari is het een kwestie van overleven"

Ramos is zeker niet de enige grote speler die uitviel in de afgelopen interlandperiode: ook Raheem Sterling (Engeland), Sergio Busquets (Spanje), Jan Oblak (Slowakije), Jordan Henderson (Liverpool) en Andrew Robertson (Engeland) liepen tegen een spierblessure aan. Daarnaast liepen onder anderen Luis Suárez (Uruguay) en Mohamed Salah (Egypte) het coronavirus op, waardoor ze niet inzetbaar zijn. Bij Oranje vielen Nathan Aké, Teun Koopmeiners en Ryan Babel af om verschillende redenen. 

Voor de komende maanden is deze interlandbreak wel de laatste van dit kalenderjaar. Toch blijft het programma overvol, voor met name de topploegen. In de komende weken wordt bijvoorbeeld onder andere de Champions- en Europa League afgerond. Ramos speelde dit seizoen tien duels namens Real Madrid, waarin hij driemaal scoorde en een assist gaf.

Reacties

gerelateerd