Xavi looft De Jong: "Zorgt voor nieuwe tijdperk bij Barça"

19 november 2020, 17:23   Bijgewerkt: 19 november 2020, 17:28

Frenkie de Jong heeft hele mooie woorden gekregen van FC Barcelona-icoon Xavi. De voormalig middenvelder denkt dat de Nederlander 'een nieuw tijdperk' kan starten in Catalonië. Ook voorziet hij een grote rol op het WK 2022 voor De Jong weggelegd namens het Nederlands elftal. Het was een ware loftrompet over de Nederlandse voetballer. 

Dat vertelt Xavi op het Instagram-account van het WK 2022. "Het was voor mij een mooi moment toen Frenkie de Jong voor FC Barcelona tekende", vertelt Xavi desgevraagd. "Het is een voetballer die voor een nieuw tijdperk kan zorgen bij FC Barcelona. Nee, hij is geen Andrés Iniesta, Sergio Busquets of Xavi: Frenkie de Jong is Frenkie de Jong. Een heel ander type speler."

De Catalaan had al een paar keer contact met De Jong, voor wie hij duidelijk veel respect heeft. "Hij is een exceptionele goede speler. Hij is niet bang om aangespeeld te worden in de kleine ruimtes", looft hij de oud-Ajacied (23). Dat hij nog niet altijd het verschil kan maken, is logisch volgens Xavi. "Dat is moeilijk als je zo jong bent. Dat hadden Iniesta en ik ook op zijn leeftijd."

WK 2022

Op de video kwam uiteraard ook het WK 2022 in Qatar ter sprake. "Frenkie de Jong zal namens Nederland zeker een van de sterren worden op dat toernooi", voorspelt Xavi, die dan ook denkt dat Oranje 'gewoon' van de partij zal zijn, nadat het in 2018 ontbrak. "Ze hadden veel pech dat ze het vorige WK moesten missen, maar hebben nu weer een hele goede generatie, die mooie dingen kan laten zien in Qatar. Daar is geen twijfel over mogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen