Ajax verkiest 'sterke en balvaardige' Rensch tot grootste talent

19 november 2020, 14:20   Bijgewerkt: 19 november 2020, 14:33

Davyne Rensch is door Ajax uitgeroepen tot het grootste talent in de jeugdopleiding van het huidige seizoen. Woensdagmiddag ontving de verdediger de Abdelhak Nouri Trofee, zoals de prijs heet, uit handen van de familie van Nouri en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. "Ik zal jullie niet teleurstellen nu ik deze prijs heb gewonnen", verzekerde het 17-jarige talent aan de supporters van Ajax. 

Rensch is een centrale verdediger die op zijn dertiende door Ajax werd weggeplukt bij amateurclub VV Unicum uit zijn geboorteplaats Lelystad. De club omschrijft hem als 'sterk en balvaardig'. Zijn officiële debuut in Ajax 1 laat nog op zich wachten, maar Rensch speelde al enkele keren mee in de voorbereiding en was trefzeker in het oefenduel tegen Red Bull Salzburg. Voor Jong Ajax speelde Rensch vooralsnog acht wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

"Devyne is een veelzijdige verdediger", vertelde Ouaali over Rensch op de clubwebsite. "Hij is multifunctioneel inzetbaar achterin. Wat hem een Ajax-verdediger maakt, is dat hij in balbezit ook goed is. Het is een evenwichtige jongen en stelt zich leerbaar op. Hij heeft een rustige persoonlijkheid. Dat is misschien ook een aandachtspunt voor de komende periode. Als centrale verdediger moet je ook bepaalde leiderschapskwaliteiten ontwikkelen. Daar is hij nu druk mee bezig. Ik denk dat jongens van Ajax 1 hem daarbij helpen. Hij heeft dus een prima omgeving om de volgende stappen te zetten."

In 2018 vernoemde Ajax de prijs voor grootste talent uit de jeugdopleiding naar Abdelhak Nouri. Ryan Gravenberch (2018) en Naci Ünüvar (2019) wonnen de prijs eerder. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen