Vejinovic niet naar FC Volendam: "In zijn beleving een stap terug"

19 november 2020, 13:46   Bijgewerkt: 19 november 2020, 13:57

Marko Vejinovic gaat geen contract tekenen bij FC Volendam. De middenvelder trainde bij de club mee om zijn conditie op peil te houden, waarbij de club hoopte hem te kunnen verleiden tot een langer verblijf bij de huidige nummer vijf van de Eerste Divisie. Vejinovic zelf heeft echter andere plannen, bevestigde trainer Wim Jonk.

"Marko heeft voor zichzelf besloten om andere keuzes te maken", vertelde Jonk aan NH Nieuws. "Dat is zijn goed recht. Hij blijft hier nog tot het einde van de maand meetrainen, daarna gaat hij zijn heil ergens anders zoeken." De trainer baalt van de keuze van de dertigjarige middenvelder, maar begrijpt het wel. "Zijn ambities liggen nog op een  hoger niveau, dat heb je te respecteren. Het was niet direct duidelijk, hij had het er best moeilijk mee, maar ik snap ook dat het in zijn beleving een stap terug is. Dat wij er anders tegenaan kijken en er andere mogelijkheden in zien, is ook helder, maar het gaat toch om het gevoel van de speler zelf."

Vejinovic begon zijn loopbaan bij AZ, maar brak bij Heracles Almelo pas door. Via Vitesse en Feyenoord kwam hij opnieuw terecht in Alkmaar. Die club verhuurde hem eerst aan het Poolse Arka Gdynia, om hem vervolgens definitief van de hand te doen. In totaal speelde Vejinovic 38 officiële duels namens Arka, waarin hij dertienmaal scoorde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen