Snoei en De Jong verwachten spannende Eerste Divisie-topper

19 november 2020, 11:56

De Graafschap en SC Cambuur waren vorig seizoen dicht bij promotie naar de Eredivisie, maar moesten die ambities door de corona-uitbraak en het voortijdig eindigen van de competitie nog een jaar uitstellen. Vanavond nemen beide ploegen het in de Eerste Divisie tegen elkaar op. De Gelderlander zette trainers Mike Snoei en Henk de Jong in aanloop naar dat duel tegenover elkaar. 

Hoewel De Graafschap koploper is in de Eerste Divisie, zijn de ogen vooral gericht op SC Cambuur. De Friezen speelden eerder deze week een andere topper tegen Almere City en zetten toen een monsterscore van liefst 7-2 neer. "Ik hoor van veel kanten dat zij de favoriet zijn", reageerde Snoei. "Maar wij staan bovenaan, dan zullen wij ook wel iets goed doen. Ik ben enorm trots op de fysieke en mentale kracht die we tot nu toe hebben laten zien. Voetballend mag het nog wel iets beter, al zie ik progressie. Het kost ons iets meer tijd om ingespeeld te raken. We willen de koppositie nu graag vasthouden en het liefst verstevigen. Ik heb bij Cambuur ook kwetsbaarheden gezien, daarvan moeten we profiteren."

Ook trainer Henk de Jong wil zijn eigen ploeg na de zevenklapper tegen Almere niet als favoriet bestempelen. "Ik denk dat we mooi gelijkwaardig zijn. Natuurlijk, die 7-2 was lekker. We scoren veel (42 goals in 11 wedstrijden, red.), het gevoel is goed en er zit veel vertrouwen in onze ploeg, maar dat zal in Doetinchem niet anders zijn. De Graafschap staat bovenaan, dat is terecht. Ze stelen geen punten. Dat ze vaak in de slotfase toeslaan, is ook een kracht. Ze zijn heel geroutineerd en laten bij vlagen ook goed voetbal zien."

Lees ook: Henk de Jong waakt voor gemakzucht: "Duitsland ging er dik af"

Nadat beide ploegen op dubieuze wijze promotie misliepen, is de doelstelling om De Graafschap - SC Cambuur volgend seizoen weer een Eredivisie-affiche te laten zijn. "Wat ik knap vind, is dat deze clubs snel over de enorme teleurstelling van de gemiste promotie heen zijn gestapt", aldus Snoei. "Maar de strijd om de bovenste plaatsen wordt pittiger dan vorig seizoen. Volendam mengt zich in het gevecht, NEC heeft zich goed versterkt, Almere is een serieuze kandidaat en ook NAC doet mee."

Beide trainers geven aan goed contact met elkaar te hebben. Een jaar geleden was dat anders toen De Jong, die voorheen trainer was bij De Graafschap, niet de kleedkamer in mocht om zijn oude spelers en collega's te begroeten. "Dat begreep ik achteraf ook wel. Mike was net nieuw bij de club en eer stond veel spanning op. Nu snappen we elkaar heel aardig. In de periode met dat gedonder over promotie hebben we veel contact gehad. Nu appen we nog regelmatig en feliciteren we elkaar na een overwinning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen