Poolse bondscoach boos op media na Lewandowski-incident

19 november 2020, 09:17   Bijgewerkt: 19 november 2020, 09:35

Na de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen ging het in Nederland veel over de defensieve kwetsbaarheid van Oranje. Ook in Polen is men echter lang niet altijd even blij met het spel van het nationale elftal. Door de 1-2 nederlaag van woensdagavond is de positie van bondscoach Jerzy Brzeczek - die eerder al onenigheid had met sterspeler Robert Lewandowski - nog verder onder druk komen te staan.

De bondscoach zelf zag dat zijn ploeg het tegen Nederland achterin moeilijk had. "We hadden er moeite mee wanneer Nederland de bal achter onze achterste linie legde", aldus Brzeczek. "Daar hebben we snel onze tactiek op aangepast en vanaf dat moment kwamen we niet meer in zulke situaties." Dat wordt volgens hem bevestigd door de manier waarop de Nederlandse doelpunten vielen. Memphis Depay scoorde de gelijkmaker uit een strafschop en de winnende kopbal van Georginio Wijnaldum ontstond uit een hoekschop. "De manier waarop we stonden heeft ons dus geen punten gekost. De tegengoals doen wel pijn, maar iedereen weet wat Nederland voor team is en hoe ze uit het niets kansen kunnen creëren."

In Polen stond Brzeczek al onder druk na eerdere uitspraken van Lewandowski, die kritiek uitte op de tactiek van de bondscoach. Toen tijdens de wedstrijd tegen Nederland te zien leek hoe de spits de instructies van zijn trainer negeerde, werd dit dan ook uitgebreid besproken in de Poolse media. Volgens Brzeczek zelf was dit echter niet wat er aan de hand was. "Het laat zien hoe makkelijke de boel te manipuleren is", luidde de reactie van de bondscoach. "Het is beschamend en respectloos richting mij. Ik gaf Robert wat tactische uitleg, die hij door moest geven aan Mateusz Klich, maar vandaag de dag wordt alles uitgelicht", aldus een geïrriteerde Brzeczek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen