PSV stuurde Maletic weg na transferappjes naar Mauro Júnior

19 november 2020, 08:40   Bijgewerkt: 19 november 2020, 08:56

Jeugdtrainer Stefan Maletic is afgelopen seizoen weggestuurd bij PSV, nadat hij Mauro Júnior probeerde te overtuigen een stap naar de Verenigde Arabische Emiraten te maken. Dat meldde het Eindhovens Dagblad woensdagavond. Maletic is inmiddels assistent-trainer van Rogier Meijer bij NEC.

Maletic zou Mauro in april per app hebben benaderd om te vertellen dat hij hem had aanbevolen bij een managementbureau. Dat bureau was op zoek naar profielen van spelers voor een club in de Verenigde Arabische Emiraten. Mauro zou Maletic hebben doorverwezen naar zijn zaakwaarnemer, waarna ook PSV lucht kreeg van de situatie. Hoofd jeugdopleidingen Ernest Faber en technisch manager John de Jong stelden dat er sprake was van een vertrouwensbreuk en dat Maletic daarom moest vertrekken.

Na zijn ontslag spande Maletic een procedure aan bij het College van Arbiters van de KNVB. Deze oordeelde dat PSV de oud-trainer een vergoeding van ruim 20.000 euro moest betalen. Het college vond het handelen van Maletic ontoelaatbaar, maar zag een ontslag niet als de meest voor de hand liggende straf. Het ontbrak volgens de arbiters aan een dringende reden en het staat niet vast dat Maletic te kwader trouw zijn club heeft geschaad.

Uit het appverkeer zo blijken dat Mauro Maletic meerdere keren heeft doorverwezen naar zijn zaakwaarnemer en niet zomaar ingaat op een luctratief voorstel van een onbekende. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen