Geen promotie Van 't Schip, Noren stunten nét niet

Geen promotie Van 't Schip, Noren stunten nét niet

18 november 2020 – Het is het Griekenland van bondscoach John van 't Schip niet gelukt om te promoveren naar Divisie B van de Nations League. De Grieken hadden een zege nodig om de groepswinst te pakken, maar kwamen tegen Slovenië net verder dan een 0-0 gelijkspel. Noorwegen was met een 'noodteam' dicht bij een stunt in Oostenrijk (1-1).Griekenland - Slovenië 0-0
Het was erop of eronder voor Griekenland tegen Slovenië. Bij een zege waren de Grieken de concurrent voorbijgestoken, maar Jan Oblak hield onder meer Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo) en Vangelis Pavlidis (Willem II) van scoren af. In de slotfase kreeg AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos nog rood na een harde overtreding.

Oostenrijk - Noorwegen 1-1
Omdat de eerste keuze van de Noorse autoriteiten in quarantaine moest, draafde Noorwegen met een compleet nieuwe selectie op tegen Oostenrijk. Met Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) en Sondre Tronstad (Vitesse) in de basis en Hakon Evjen (AZ) als wissel stonden de Noren tot vlak voor tijd met 0-1 voor. Zij hadden een tweede zege nodig om de groepswinst in de Nations League te pakken, maar diep in blessuretijd maakte Adrian Grbic de goal die Ghayas Zahid na een uur had gemaakt ongedaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021