Reparatiebedrijf Oranje beloont zichzelf na kansenregen in Polen

18 november 2020, 22:40   Bijgewerkt: 19 november 2020, 00:06

Oranje heeft zich op bezoek bij Polen beloond na een sterk optreden. De ploeg van bondscoach Frank de Boer kreeg in de vijandelijke zestien een surplus aan kansen om de drie punten te pakken en boog de wedstrijd uiteindelijk pas laat om in een zege (1-2). Veel maakte dat overigens niet uit, want door de zege op Bosnië plaatste Italië zich voor de Final Four.

Nee, paniek zal er op de bank van het Nederlands elftal niet zijn ontstaan na de razendsnelle openingsgoal van Kamil Jozwiak. Op achterstand komen begint inmiddels vervelend genoeg vertrouwd te voelen. Van de laatste 27 duels kwam Oranje in totaal zeventien keer op achterstand. Net als tegen Spanje vorige week (1-1) slaagde het Nederlands elftal er daarna met grote regelmaat in de schade te repareren.

Dankzij een weergaloos genomen strafschop van Memphis, die de bal in het dak van het doel roste, en een rake kopbal van Georginio Wijnaldum lukte dat opnieuw. Het Nederlands elftal keek al vroeg tegen een achterstand aan, maar herpakte zich kort voor het einde knap. Het zal iets zijn waar De Boer zich gelukkig mee zal prijzen. Opnieuw toonde zijn ploeg karakter na een tegenslag.

Het was niet de enige keer dat de Polen bewegingsvrijheid werd gegund. Mede door de aanvallende dadendrang lag de defensie van het Nederlands elftal té vaak open. Tim Krul mocht de onzorgvuldige Polen dankbaar zijn dat zij slordig waren in de eindfase. Met name de opportunistisch spelende Przemyslaw Pacheta zorgde achterin bij Oranje voor flink wat kopzorgen. Na rust was het Poolse vuur om tot scoren te komen echter flink gedoofd: Krul hoefde na de pauze niet meer in actie te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen